Barion Pixel

3 hasznos tipp a szabadidő tudatosabb eltöltéséhez

Tudtátok, hogy az újévi fogadalmak 25 százaléka már az év első hetében bukásra van ítélve?

Ha nektek sem sikerült megtartani az újévi fogadalmakat, nincs semmi gond, ezzel nem vagytok egyedül. Inkább azt javaslom vizsgáljunk meg együtt három valóban maradandó értéket nyújtó célkitűzést amit 2019-ben könnyedén megvalósíthatunk.

Töltsünk értékes időt szeretteinkkel és barátainkkal…

A társas együttlét egy kiemelten fontos tényező lelki és fizikai jólétünk megtartása érdekében.

Közösségi élmények nélkül nem teljes az ember. A magány megbetegít és miközben a modern világ virtuális kapcsolatokat, internetes fórumokat és a csetelést kínálja nekünk, mind gyakrabban feledkezünk meg a személyes kapcsolatok fontosságáról.

Kutatások sora igazolja, hogy a közösségben végzett testmozgás lelki egyensúlyunk megőrzésében határozottan pozitív szerepet tölt be. Ezt magunk is érezhetjük, amikor együtt jógázunk a jógateremben.

Ne engedjük, hogy az internet, a televízió, a mobiltelefon elszakítson szeretteinktől. Fogadjuk meg most, hogy idén sokkal több időt töltünk a családunkkal, barátainkkal, és teret adunk életünkben a közösségi élményeknek.

Vakációzzunk gyakrabban és tudatosabban…

Egy kis stressztől még nem kell megijedni. Egy rövid stresszhelyzet plusz energiát szabadíthat fel szervezetünkben és segíthet a helyes megoldás megtalálásában.

Ha azonban állandóan idegeskedünk és feszültek vagyunk, akkor komoly problémák alakulhatnak ki. Így például álmatlanság, depresszió, elhízás, légzésproblémák és szívbetegség jelentkezhet a folytonos stressz tüneteként.

Dr. Roberta Lee, a New York-i Beth Israel Orvosi Központ integrált gyógyszerész szakembere szerint a stressz elkerülhetetlen része az életünknek, amit azzal ellensúlyozhatunk, ha tudatos szüneteket tartunk.

A családi és munkahelyi feladatok közötti kikapcsolódásra remek alkalmat nyújthat egy új hobbi vagy testmozgás felfedezése. Válasszunk olyan tevékenységet, ahol közösségi élményre lelünk, ami állandóságot nyújt, de mégis új élményekkel leszünk gazdagabbak.

Válasszuk tudatosan a minőségi pihenést, a pozitív élményeket nyújtó kikapcsolódást. Ne tagadjuk meg magunktól idén sem a rövidebb szabadságokat, kisebb kirándulásokat, és egy hosszabb vakációt sem.

Kezdjünk valami teljesen újba…

Mindegy hány évesek vagyunk, az új tudás megszerzése elégedettséggel tölt el bennünket, ami nagyon fontos mentális egészségünk fenntartásához. A legújabb kutatások szerint a mozgással egybekötött tanulási folyamatok segítenek a leghatékonyabban megőrizni szellemi fiatalságunkat.

Az izommemória fejlesztését, a koordinációs képesség javítását és a társas együttléteket egyaránt szolgáló új tevékenység lehet számunkra a társastánc, a jóga vagy akár az aktív természetjárás.

Sikeres 2019-es évet kívánok nektek.

2 hozzászólás a(z) “3 hasznos tipp a szabadidő tudatosabb eltöltéséhez”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .