Barion Pixel

3 jóga gyakorlat a stressz és szorongás kezelésére

Nehéz nyugalmat érezni egy ilyen bizonytalan helyezet és ekkora káosz közepette, mely napjainkban az egész társadalmat érinti. Nagyon sokan félelmet és szorongást éreznek.
Ezekben az időszakokban a különböző meditációs formák segíthetnek elengedni a félelmet és megtalálni a lelki békét. A társadalmi eltávolodás, és az átmenetileg zárt jógastúdiók most  jó lehetőséget biztosítnak az otthoni jóga gyakorlásra.

Nap lélegzés

Ülj le egy székre úgy, hogy a lábaid  kis terpeszben legyenek a széken és a padlón stabilan álljanak. Nyomd  ülő csontjaidat a szék felé, miközben próbáld meghosszabbítani a gerinced. Fordítsd a tenyered felfelé, és lassan lélegezz be, miközben karjaid nyújtsd ki összekapcsolt tenyérrel és körözz fejed felett kezeiddel. Légzés közben lassan engedd le az összekulcsolt kezeid a nyakad mögött, a könyököd a mennyezet felé nézzen. Lélegezz be majd helyezd vissza a kezeid a fejed felé. Légzés közben engedd el a kezeid és fordítsd lefelé, miközben lassan leengeded a karjaid az oldaladra.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

Behajlított térdű kobra:

Belélegzés közben nyomd ülő csontjaid az ülés felülete felé, miközben próbáld meghosszabbítani a gerinced. Kilégzéskor döntsd hátra a medencéd, homorítsd a hátad, szorítsd le az állad, miközben az egyik térded emeld a homlokodhoz. Maradj így a kilégzés utolsó mozzanatáig. Belélegzés közben engedd le a lábad a padlóra, miközben emeld fel a fejed és a gerinced próbáld meghosszabbítani és kapaszkodja szék két oldalába, lélegezz mélyeket. Ismételed meg a mozdulatsort négyszer.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

Forduló nap lélegzés:

Lélegezz be, az egyik karod tedd az oldaladra és a másikat fejed felé. A kilégzésnél próbáld meghosszabbítani a gerinced,  miközben csavard jobbra a törzsed, bal kezed a jobb térded külső oldalára helyezve, a jobb karod pedig a székhez közel legyen. Lélegezz be egyik karoddal a fejed fölött, miközben hátra fordulsz. Ismételd meg háromszor a gyakorlatot. Negyedik alkalommal tartsd ki a hátrafordított pozíciót és lélegezz hármat mindkét oldalon; lassan lazítsd el magad, és érezd a hatásai.

Élvezd ki, hogy ebben az időszakban, lehetőséged nyílik sokkal inkább saját magad felé fordulni és elmélyedten meditálni.

( Forrás: https://www.yogajournal.com/practice/meditation-seated-yoga-sequence-tame-anxiet)

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .