Barion Pixel

3 jógapóz a tavasz és az új kezdetek ünneplésére

Nincs még egy hasonló időszak az évben mint a tavasz.  A nap előjön a télies árnyékok elől, a természet színes és hatalmas energiával virágzik és a világ újból megnyílik, tökéletes alkalom egy új kezdetre. Ha  figyelsz, rájöhetsz hogy a tested fizikai és lelki szinteken is megkapja a természet üzenetét, ehhez segítséget nyújthatnak az alábbi jógapóz gyakorlatok. A fizikai tested megújulást kér: ​​engedd el a télen tárolt nehézségeket és méregteleníts. Az elméd arra ösztönöz, hogy tanulj valami újat és fedezz fel a korábbiaktól eltérő lehetőségeket.

Az energiáid szempontjából a legjobb most rátérni az egészséges étrendre.  Élvezni az idény zöldségeket és gyümölcsöket, különös tekintettel a zöld színűeket. A megújulás első lépése a magunkban való érzések és gondolatok felfedezése. Élvezd az alábbi ászana gyakorlatokat, hogy könnyednek, élettel telinek, motiváltnak és szabadnak érezd magad a testedben, elmédben és a lelkedben is.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

1. Ülő meditáció

Kezdd  el az ülő meditációt, és hallgasd a légzésed természetes áramlását. Tölts el egy kis időt a levegő mélyebb befelé áramoltatásával. Miután nyugodt, kényelmes és tudatos pozícióban vagy, kezdj el figyelni a belélegzés és kilégzés közötti időszakokra. Folytasd a meditációt és néhány másodpercre tartsd vissza a légzésed minden be- és kilégzés között. Ez egy csodálatos eszköz, arra,  hogy felszabadítsd a tested, különös tekintettel a hasadban, mellkasodban és a hátadban lévő izmokat.

2.  Marichiyasana III.

Gyere ki a meditációból és csavard el az egész tested. Ülj le egyenesen, és egyszerűen öleld át a térded a mellkasoddal, miközben az ülő csontjaid lefelé irányulnak. Miután meghosszabbodva és nyújtva érzed a hátad és ellazult a hasad, karold át a térded, és nézz át az ellenkező válladon. Lélegezz be, nyújtsd ki az ülő csontjaid és lélegezz be, érezd, hogy a tested jobbról balra csavarodik. Ismételd meg a másik oldalról is a mozdulatsort, hogy a hasad és a légzésed ellazuljon.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

3. Janu Shirshasana (fej-térd előrehajlás)

Helyezkedj el a következő pózba, amely egy enyhe feszültségcsökkentő póz a lábak, a gerinc és az alsó test számára.  Nyújtsd ki a bal lábad, akár egyenesen, akár enyhén behajlítva, és hajlítsd be a másik térded, ezzel a gyógyulást a medencéd felé irányíthatod.  Nyújtsd ki a karod kifelé  vagy pihentesd a padlón. Hagyd, hogy a vállaid és a fejed ellazuljon a hátad teljes behajlítása nélkül. Dőltsd előre a hasad, a mellkasod és a fejed, majd lazítsd el a tested. A hasad jobbról balra kissé fordítsd el, hogy a tested kinyújtódjon. Maradj így legalább 10 belégzésig, vagy akár egy percig, mélyen lélegzeteket véve, csukd be a szemed, és a teljes jelenléted vondd be ebbe a pihentető pózba. Ezután ismételd meg a mozdulatsort a másik oldalon.

(forrás: https://www.yogajournal.com/practice/yoga-sequence-for-spring )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .