Barion Pixel

4 alapvető módszer a test, elme és lélek egészségének megőrzésére

Nem csak testünk, az elménk egészségének megóvása is fontos. Az emberi agy egyes területei nyáron, míg más részei télen aktívabbak. Hidegebb időben gyakrabban lehetsz feszült, ideges.  A borús idő is közrejátszhat abban, ha úgy érzed kevésbé jó a koncentrációs képességed. A nyári hónapokban, amikor hétágra süt a nap teljesítményed is megnövekszik. Érdemes néhány módszert megtanulni már most annak érdekében, hogy ne csak nyáron élj teljes és aktív életet.

1. Meditáció

A meditáció nagyon hatásos módszer az egészség megőrzésben. A meditáció csökkenti a stresszt. Ha rendszeresen meditálsz, jobban alszol, ez pedig kihat a testi és lelki egészségedre. A meditáció a memóriavesztéssel is eredményesen veszi fel a harcot, elősegíti a gyorsabb gyógyulást és enyhíti a szorongást. Csökkenti a magas vérnyomást, míg a normál vérnyomást stabilizálja, normalizálja a koleszterinszintet és az immun-funkciókat is javítja.

2. Táplálkozás

Az elfogyasztott étel minősége erős hatással van az agy működésére. A táplálék nemcsak üzemanyagot jelent az agy számára, de azt is meghatározza, mennyire működik hatékonyan a memóriánk. Ahhoz, hogy agyad idősebb korban se hagyjon cserben, úgy a következő táplálékokra van szükséged: olajos halak, amelyek omega-3 zsírsavban gazdagok, sötétzöld leveles zöldségek, bogyós gyümölcsök, melyek antioxidánsokat tartalmaznak. Agyad megfelelő működéséhez szükség van még hüvelyesekre, ezek ugyanis B-vitaminokban gazdagok, melyek elősegítik az idegrendszer megfelelő működését.

3. Nevetés

A nevetés is segítségedre lehet, hogy testileg, lelkileg és szellemileg sokáig fiatalos maradj. Nemcsak boldogsághormonokat szabadít fel, de az agy számára jobb oxigénellátást biztosít.

4. Mozgás

Tudományosan bizonyított, hogy a rendszeres testmozgás serkenti az agyműködést, fiatalít, és csökkenti a stressztüneteket is. Nemcsak fizikailag, de szellemileg és lelkileg is erős hatással bír. A jóga egy olyan holisztikus mozgás és gyógyítási rendszer, mely a test, elme, és lélek hármasságára egy időben hat.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/az-agy-es-a-testi-egeszseg-megorzese-nehany-modszerrel/)

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .