Barion Pixel

4 tipp amivel leginkább erősítheted az elmédet

Néha tudni kell teljesen kapcsolni a mindennapokból. Tudni kell kicsit állni és pihenni. Hiszen nem lehet állandóan dolgozni, mert azt előbb-utóbb egészség sínyli meg. Az elmédnek is szüksége van arra, hogy időnként „szabadságra menjen” és ne terveket készítsen, ne azon agyaljon, hogy egy-egy feladatot mikor és hogyan hajtson végre.

Bizonyára mindenki észrevette már, hogy az agy szinte fellélegzik, amikor szabadságra megy  vagy hétvégén pihen, és végre nemcsak a kötelező feladatokat végezi, hanem pihen és relaxál. Nos, az agy csak akkor fog még idősebb korban is megfelelően működni, ha néha hagyod elengedni magadat, és nem dolgozol, hanem olyanokkal foglalatoskodsz, amelyek ellazítják a testet és kisimítják a lelket.

E-mail-cím: *

4 tipp amivel leginkább erősítheted az elmédet

Lehetőleg kevesebb okos eszközt használj, és több testedzést iktass be az életedbe. Mindenkinek elegendő mozgásra és friss levegőre van szüksége, sajnos azonban sok időt kell eltölteni a lakásban, az irodában, ami nem kedvez az egészségnek.

Több friss levegő. A legjobb, ha a mozgás a szabadban, a friss levegőn, a természetben történik. A számítógép előtt üldögélés, a telefon babrálása akár még negatívan is hathat az agy működésére. Csak akkor használjuk ezeket az eszközöket, ha feltétlenül muszáj.

Tápláld az agyadat. Az agyban is kialakulhat gyulladás, itt is keletkezhetnek szabad gyökök. Azonban ha antioxidánsokban gazdag táplálékokat fogyasztasz, leginkább sok zöldséget és gyümölcsöt, akkor ezzel az agyat is megerősíted.

A meditáció és a jóga is nagyon hasznos lehet. Az agy aktivitását és energiáját úgy is növelheted, ha néha kikapcsolódásképpen meditálsz vagy jógázol.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .