Barion Pixel

5 hasznos tanács, ha szabadban jógázol…

Szinte hallani a nyár hívó szavát, érezni a hideg limonádé ízét és a görögdinnye illatát. A napfény és a friss levegő mindenkit a szabadba csábít.

Ez az évszak számos szabadtéri programot kínál, de mielőtt elindulsz, érdemes pár hasznos tanácsot megfogadnod.

Védekezz az utraviola sugarak ellen!

Óvd meg bőrödet a káros sugaraktól. Szabadtéri jógázás közben lehetőleg használj ultraviola sugarak ellen védő ruházatot, kalapot, alaposan kend be magad naptejjel és persze a napszemüvegről se feledkezz meg. Érdemes a kalapot és a napszemüveget szíjjal rögzíteni, így a lefele néző kutya póz gyakorlása közben is biztosan minden a helyén marad.

Hidratálj!

Gondoskodj a hidratálásról. Ha jóga stúdióban vagy, akkor ott biztosan találsz csapvizet, a szabadban viszont komoly keresések árán juthatsz csak iható folyadékhoz. Éppen ezért mindig legyen nálad egy vízzel teli kulacs.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

Vigyázz a rovarokkal!

Manapság akárhova megyünk, szúnyogokkal biztosan találkozunk. Számuk a mostani csapadékos időjárásnak és a nagy melegnek köszönhetően egyre csak nő. Nincs is annál rosszabb, mikor próbálunk kitartani egy pózt és közben megjelennek a vérszívók. De mit tehetünk azért, hogy ne legyünk vonzó prédák a számukra?

Sokan a szúnyogriasztó sprayre esküdnek, pedig egy kis levendula, szegfűszeg vagy citronella illóolaj is távol tartja őket. Akik kedvelik a különféle illatú füstölőket, azoknak van egy jó hírünk: a szúnyogok nem szeretik, így ezzel is tudunk védekezni ellenük. Sőt egyes szakemberek azt állítják, hogy a B1 (más néven tiamin) az egyetlen vitamin, ami hatásos a szúnyogok ellen.

Bár tudományosan nem bizonyított, sokan esküsznek a szúnyogokkal szembeni hatékonyságára. A tiamint megveheted kapszula formájában a gyógyszertárban, de sok élelmiszer is tartalmazza. Magas B1-vitamin tartalmú a napraforgó mag, a babok, a teljes értékű gabonák, a brokkoli, a kelkáposzta, a karfiol és az élesztő.

Figyelj a levegő minőségére!

A jóga egyik alapja a megfelelő légzés, ezért nem mindegy, hogy mit is lélegzünk be. Ellenőrizd a levegő szennyezettségét, nézd meg a légszennyezettség előrejelzést, ez főleg akkor fontos, ha nagyvárosban élsz. Abban az esetben, ha a levegő minősége nem megfelelő, vagy túl nagy a forróság odakint, akkor aznap inkább a négy fal között gyakorolj.

Figyelj a biztonságra!

Amint megkezded a jógázást, nehéz a külvilágot is figyelemmel kísérni. Ezért nagyon fontos, hogy csak olyan helyet válassz a gyakorlásra, ami biztosan tudod, hogy nem veszélyes, többen sétálnak, sportolnak melletted. A legjobb, ha ketten, vagy csoportosan indultok el kint gyakorolni. Biztosan nem te vagy az egyetlen, akinek eszébe jut, hogy a szabadban szeretne jógázni, keress társakat, így akár még barátságok is születhetnek.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .