Barion Pixel

5 nagyszerű „sport”, amellyel kalóriát égethetsz

Előfordulhat, hogy egy-egy nap semmiképpen sem tudod beiktatni a mozgást az életedbe. Ilyenkor jól jöhet néhány hasznos tanács. Ha csak napi pár száz kalóriát égetsz el, akkor is többet tettél az egészségedért, mintha semmit sem mozogtál volna.

Görkorizás mint kalóriaégető sport

Ha gyalog szoktál munkába vagy boltba menni, akkor jól döntesz, ha megtanulsz görkorizni, és ezzel mégy dolgozni. Már napi 12-15 perces görkorizással is legalább 150-200 kalóriát tudsz elégetni. Ha minden egyes nap elkorizol a munkahelyedre, már tettél valamit az egészségedért, ha még ezzel is mégy haza, akkor már túl is teljesítetted a semmit, legalábbis ha aznap semmi terved nem volt – már ami a mozgást illeti.

Az ugrókötél nem csak gyerekeknek való

Bizony, bizony, akár még ugrókötelezhetsz is. Ezt még otthon is megteheted. Semmilyen extra felszerelésre nem lesz szükséged, csupán egy darab ugrókötélre. Már napi 12 perces ugrókötelezés is hasznos lehet. Ezzel csak 120 kalóriát tudsz elégetni, de ha otthon dolgozol és a szünetekben mindig csak ennyit, vagyis 12 percet szánsz egyhuzamban a mozgásra, akkor is el tudsz égetni néhány száz kalóriát.

A takarítás is mozgás

A házimunka során is sikerülhet a kalóriaégetés, persze olyan sok kalóriától nem fogsz tudni megszabadulni, mintha intenzíven mozognál. Azonban jó, ha tudod, hogy legalább félórányi mozgásra van ahhoz szükség, hogy mindössze 100 kalóriától megszabadulj.

Tévézés közben is mozoghatsz

A tévénézés néha jó dolog, hiszen segít kikapcsolni az elmét, legalább így nem mindig a napi problémákon rágódunk. Azonban a filmnézés közbeni mozgás is nagyon hasznos lehet, hiszen ha csak minden reklám alatt állsz fel és egy helyben gyalogolsz, akkor is sikerülhet néhány száz kalóriát elégetned. Persze akkor film közben ne nassolj semmit, mert akkor semmi értelme nem lesz a tévézés közbeni mozgásnak.

A táncolás is jó kalóriaégető

Tudtad, hogy körülbelül 15 percet kell ahhoz táncolni, hogy megszabadulj 100 kalóriától? Az sem mindegy, hogy mit táncolsz. Lehetőleg valami jó kis spanyol táncot ropj, hogy a kalóriák száma csökkenjen.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .