Barion Pixel

Gyógynövények, az emésztési problémák megelőzésére

Az emberek már évszázadok óta használnak gyógynövényeket, hogy enyhítsenek az emésztési gondjaikon. Egyes gyógynövények serkentő hatással vannak az emésztőrendszerre, és a székrekedés enyhítésében és megszüntetésében nyújtanak kiemelkedő segítséget. Akkor beszélünk székrekedésről, ha valakinek egy héten egy vagy két alkalommal sikerül csak a nagydolog.

Gyógynövények, az emésztési problémák megelőzésére

Egyes gyógynövényekből készített gyógytea sokat segíthet a székrekedés megszüntetésében. A gyógytea és a víz azért is nagyon fontos a szervezet számára, mivel ez elősegíti a megfelelő székelést. A dehidratáció viszont a székrekedés kialakulásának kedvez. A meleg tea nemcsak az emésztőrendszer serkentésében lehet a székrekedésben szenvedő személy segítségére, hanem a tünetek enyhítésében is sokat segíthet.

A szenna az egyik legismertebb hashajtó gyógynövény. A szenna glikozidokat tartalmaz, amelyek az emésztőrendszer serkentésében játszanak kiemelkedő szerepet.

Emésztési problémák enyhítésére nagyon jó a borsmentából készült tea. A borsmentában mentol található, amelynek nyugtató hatása is ismeretes. Ennek a nyugtató hatásnak köszönhetően alkalmas lehet gyomorrontás esetén is.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A rossz emésztés miatt is lehet valakinek székrekedése. Ennél a problémánál a gyömbér válhat be igazán. Nemcsak megnyugtatja az emésztőrendszert, de az emésztésre is kedvező hatással van. Ha valaki sokat eszik egy-egy étkezés alkalmával, akkor a gyömbértea megkönnyebbülést jelenthet. Napi 2 csészényit is le lehet belőle fogyasztani. A legjobb étkezés után inni a gyömbérteát.

A gyermekláncfűből készült tea is sokat segíthet az emésztési problémákon. Nemcsak a székrekedést szünteti meg, de az emésztést is javítja. Ez a gyógynövény serkentőleg hat a májra. Mindemellett a pitypang vizelethajtó hatással is rendelkezik, amely hatás szintén közreműködik a székrekedés megszüntetésében. A pitypangteát is étkezést követően a legjobb fogyasztani.

A fekete és zöld tea koffeint tartalmaz. A koffein egy stimuláns, amely felgyorsítja a székletürítés folyamatát.

Az emésztési problémákon sokat segíthet az édesgyökér. Az édesgyökér gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Székrekedés akkor is kialakulhat, ha a bélrendszer gyulladásban van. Ezt a gyulladást képes az édesgyökér megszüntetni.

A kamilla is nyugtató hatást gyakorol a szervezetre. Mivel pihentető hatással van az izomzatra, így segíthet a könnyebb székletürítésében is.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/gyogyteak-a-szekrekedes-enyhitesere/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .