Barion Pixel

6 ok, amiért sokkal jobb otthon mozogni

Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a testi-lelki egészség fontos. Sokan azonban egyáltalán nem szeretnek otthonról kimozdulni, és sokkal kényelmesebbnek vélik az otthoni edzést, mint az edzőtermit.

Lássuk, miért szeret az emberek jelentős hányada a saját otthonában mozogni? Otthon senki nem fog furcsán tekinteni rád, ha nem összeillő holmikban végzed a gyakorlatokat. Otthon akár egy csíkos nadrágot is felvehetsz két össze nem illő zoknival és emiatt senki sem méreget majd kérdőn, főleg akkor, ha egyedül vagy otthon.

Nyilván mindenki tisztálkodik és foglalkozik a külsejével és ez nincs másként akkor sem, ha elmegy az edzőterembe. Azonban ha úgy döntesz, hogy a nappaliban edzel, akkor nem szükséges előtte lezuhanyozni és hajat mosni, hiszen úgysem látja senki, hogy nyúzott és kócos vagy, és akkor sem történik semmi világrengető dolog, ha csak edzés után fürdesz meg és mosod meg az izzadt hajkoronádat.

A saját otthonodban sokszor sokkal bátrabb vagy és olyan technikákat is kipróbálhatsz, amelyeket az edzőteremben soha nem tennél meg. Mert mi van, ha nem sikerül, mi van, ha nevetség tárgyává válsz? Otthon senki sem fog kiröhögni, ha mégis, azt nem veszed úgy a szívedre.

Sokan szeretnek zenére edzeni, viszont annál kevesebben szeretnek fejhallgatót használni. Ha otthon maradsz, és ott gyötröd magad a gyakorlatokkal, a legmagasabb hangerőn is hallgathatod közben a motivációs zeneszámaidat és senki sem fog ezért megszólni. Hacsak nem a szomszédok tesznek szemrehányást miatta.

Az edzőteremben illik betartani a higiéniai szabályokat, mégis sokan fittyet hánynak erre. Ha félsz a fertőzésektől és nem vagy benne biztos, hogy az egyes eszközöket lefertőtlenítették-e a használatukat követően, akkor tényleg jobb, ha nem kockáztatsz.

A saját lakásának tisztaságában mindenki megbízik, és ott sokkal nagyobb lelki nyugalommal tornázunk akár egy lenge öltözetben is. És akkor még nem is beszéltünk az edzőtermi közös zuhanyzóról, ami szintén hemzseghet a baktériumoktól, a saját zuhanyzódban azonban biztos, hogy semmit sem fogsz elkapni.

Ráadásul ha edzeni mégy, akkor egy rakás holmit kell magaddal cipelni és rengeteg idődbe is kerül, mire elkészülsz, mire eljutsz az edzőterembe, mire edzés után lezuhanyozol és aztán még haza is kell kutyagolnod.

Kezdd el te is az otthoni mozgást! Mi lehet erre alkalmasabb mint az online kezdő jóga tanfolyam?

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .