Barion Pixel

6 otthoni gyógymód

Ha úgy érezed, hogy az egészséged rendetlenkedik, akkor érdemes a háziorvost minél hamarabb felkeresni. Azonban nem mindig érdemes az erős gyógyszerekhez fordulni, mivel a természet patikája egyrészt sokkal olcsóbb lehetőségeket is kínál, másrészt ezek a gyógynövények sok esetben vannak olyan hatásosak, mint egyes gyógyszerek. És még káros mellékhatásokkal sem kell számolni.

6 otthoni gyógymód:

Az áfonyaléről köztudott, hogy vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezt a csodálatos hatását kiemelkedő antioxidáns-tartalmának köszönheti.

A méz nagyon hasznos lehet köhögéskor és torokfájáskor. A méz elősegíti a gyorsabb gyógyulást, mintegy két nappal rövidíti meg a megfázás okozta munkakiesést, ami egy nagyon jó hír azok számára, akik nem nagyon mernek táppénzre menni. A méz gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, amely hatás nemcsak a fájdalom ellen hat, de a sebgyógyulási folyamatot is lerövidíti.

A citromos víz rendszeres fogyasztása megakadályozza a vesekő kialakulását. A citrom emellett sok C-vitamint is tartalmaz, amely egy kiváló antioxidáns vitaminnak számít. Reggel éhgyomorra fogyasztva a citromos víz elősegíti a méreganyagok szervezetből történő kiürülését is.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Test. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A zab rendszeres fogyasztása fenntartja a szív egészségét. A zab bőrvédő és antioxidáns hatással is rendelkezik. Mivel bőrvédő hatása is van, így lehet használni akkor is, ha valakinek ekcémás bőrbetegsége van. A zab bléta-glükánt is tartalmaz, amely jelentősen képes lecsökkenteni az LDL-koleszterin szintjét. A magas koleszterinszint nagyon kockázatos, mivel jelentősen képes megnövelni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A tej és a tejtermékek hasznosak lehetnek az erős csontozat fenntartásában. A legújabb kutatások szerint a PMS tüneteit is kitűnően csökkentik. A tejtermékekben és a zöld leveles zöldségekben lévő kalcium jelentősen képes mérsékelni a fejfájást, az ingerlékenységet, a puffadást és az édességek utáni sóvárgást.

A banán a vese egészségének tesz jót. Ezt a benne található káliumnak köszönheti. Ezen kívül a banán nagyon jó bélgyógyító hatással is rendelkezik. A kálium a vérnyomás szabályozásában vesz részt. Ha a vérnyomásunkkal nincsenek gondok, akkor a vesék is nagy eséllyel maradnak egészségesek.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/otthoni-gyogymodok-gyogynovenyekkel/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .