Barion Pixel

7 egyszerű módszer, hogy megszabadulhass a méreganyagoktól

A napi méregtelenítés elengedhetetlen, hogy a máj egészséges maradjon. A szervezet természetes méregtelenítési folyamatainak támogatása segítséget nyújt, hogy egészséges, energikus maradj, miközben csökkenti a betegségek kockázatát.  Íme hét módszer arra, hogy megszabadulj a méreganyagoktól.

Jóga

Testünk eredendően képes a felhalmozódott hulladék megsemmisítésére, de gyakran annyira sok méreganyaggal találkozik, hogy nem tudja megfelelően elvégezni munkáját. Ezt tovább nehezíti a stressz, a feldolgozott élelmiszerek, az alkohol vagy testmozgás hiánya.

A jóga azonban segíthet a szennyeződések, például a szén-dioxid, a tejsav és a nyirokfolyadék eltávolításában, lehetővé teszi az oxigénben és tápanyagban gazdag vér áramlását a testben.

Egyél tudatosan

Számos tanulmány igazolja azt, hogy a teljes kiőrlésű ételek, a zöldségek, a bogyós gyümölcsök, a fokhagyma és a fűszerek, mint a kurkuma, segíthetnek a méregtelenítésben. A fehérje minőségi zsírral párosítva tökéletes a méregtelenítéshez és a fogyáshoz. A bab, a lencse és más hüvelyesek jó forrásai az oldható és oldhatatlan rostoknak, valamint számos aminosavat tartalmaznak.

Ha lehet, próbálj meg minél több organikus gazdálkodásból származó élelmiszert fogyasztani. A biogazdálkodás termékeinek nagy előnye, hogy mikroelemekben, vitaminokban gazdag, ugyanakkor kevés káros anyagot tartalmaznak.

Támogasd az immunrendszered

Ahhoz, hogy immunrendszered megfelelően működjön, fontos az étkezésre, az alvásra és a stressz kezelésére is odafigyelni. De a rendszeres kézmosás és a tápanyagok, vitaminok pótlása éppolyan fontos az ellenálló képességed megőrzéséhez.

Csak természetesen

Lehetőleg kerüld a háztartási tisztítószereket, a műanyagot, a feldolgozott ételeket és az egyéb toxinokat. Érdemes utánaolvasnod környezetvédelmi oldalakon, melyek azok a méreganyagok, kemikáliák, amik nemcsak rád, hanem a környezetünkre nézve is ártalmasak.

Hidratálj!

Igyál minél több tiszta vizet. A hidratálás elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez és a méregtelenítéshez. Ugyanakkor fontos, hogy a víz, amit iszol, biztos forrásból származzon, lehetőleg szűrt legyen, hogy elkerüld a hozzáadott toxinokat.

Izzadj!

Izzadáskor jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetedből. A testmozgás segíthet kiválasztani a toxinokat, ráadásul zsírt is égetsz vele. Akár a meleg jóga, vagy a nagy intenzitású intervall edzés mellett döntesz, a hatás nem marad el.

Szép álmokat!

A University of Rochester orvosi központjának munkatársa, Maiken Nedergaard és kutatócsoportja 2013-ban felfedezte, hogy az emberi agy alvás közben egy különleges módszerrel, az úgynevezett glimfatikus rendszer alkalmazásával távolít el különböző méreganyagokat.

A Science című tudományos lapban megjelent kutatási anyag szerint alvás közben a glimfatikus rendszer az agy-gerincvelői folyadékot „keringeti” a koponyánkban, így távolítja el az agyszövetből az agy napi működése során keletkezett vegyületeket, ilyen például az amiloid-béta nevű fehérje, amelynek jelenléte összefüggésben állhat az Alzheimer-kór kialakulásával.

Vagyis a nem elég hosszú, vagy mély alvás rontja az agy méregtelenítési képességét. Minőségi alvás nélkül a szervezet nem képes hatékonyan méregteleníteni. A szakértők szerint a tökéletes alvásidő nagyjából 7 óra.

Ezek a lépések hatékony kiindulópontok lehetnek a méregtelenítéshez és a fogyás beindításához. Ennek ellenére érdemes szakemberhez fordulni, mielőtt elkezdesz egy diétát, hiszen csak így lehetsz  biztos abban, hogy az igényeidnek megfelelő tervvel vágsz bele a méregtelenítésbe.

1 hozzászólás a(z) “7 egyszerű módszer, hogy megszabadulhass a méreganyagoktól”bejegyzéshez

  1. Csiba Marta

    Drága Mónika!
    Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat!
    Szeretettel üdvözlöm Csiba Márta

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .