Barion Pixel

7 csodás gyógynövény a légutak támogatására

Nyakunkon a hűvös idő, nyakunkon a megfázás évszakja. Sok olyan gyógynövény létezik, amelyek elősegítik a könnyebb légzést és segítséget nyújthatnak légzési gondok esetén. Ilyen gyógynövény lehet az ökörfarkkóró, a bíbor kasvirág, az édesgyökér, a kakukkfű, az oregánó, a borsmenta vagy éppen az örménygyökér.

1.Az édesgyökér az egyik legjobb gyógynövény a légzési problémák orvoslására, mert antibakteriális, antivirális, köptető, gyulladásgátló és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel az édesgyökér tele van szaponinokkal, így erőteljesen veszi fel a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. A benne lévő antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását, illetve a légutak gyulladását is eredményesen szüntetik meg, ami a könnyebb légzést biztosítja.

2. A bíbor kasvirág megnyugtatja az egész légzőrendszert, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást. Ha valaki légúti betegségben szenved, mindenképpen próbálja ki a Ginkgo bilobát, mivel ez segíthet az asztma tüneteinek csökkentésében, ugyanis gátol egy aktiválófaktort a szervezetben, amely nemcsak a köhögést, hanem a nehézlégzést is enyhíti.

3. A molyhos ökörfarkkóró levele egy erős gyulladásgátló vegyületet tartalmaz, amely antioxidáns képességgel is rendelkezik, emellett köptető hatása is van.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Immunrendszer. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

4. A borsmenta is egy remek gyógynövény a légzési problémák felszámolásában, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást, semlegesíti a szabad gyököket, és az allergia ellen is nagyon hatásos, mivel antihisztamin hatással is rendelkezik. A borsmenta nemcsak a légzési problémákat enyhíti, de a fertőzéseket is eredményesen kezeli.

5. A kakukkfű egy természetes antibiotikum, amely vírusellenes és gombaellenes hatással is rendelkezik. A kakukkfű nagyon hatásos a különféle légúti fertőzésekkel szemben. A gyógynövényből készíthetünk teát, de a kakukkfűolajjal történő inhalálás is nagyon sokat segíthet.

6. Az oregánó is orvosolni tudja a légzési gondokat. A gyógynövényben található rozmaringsav erős antihisztamin hatással rendelkezik, de erős antibakteriális tulajdonságáról is híres ez a gyógynövény. Az oregánó nemcsak a nyálkától szabadít meg, de a fertőzést okozó baktériumokkal is eredményesen számol le.

7. Az örménygyökér az egyik leghasznosabb gyógynövény a tüdő és a légutak fertőzéseinek leküzdésére. Ez a gyógynövény megszabadít a mellkasi fájdalomtól és szorító érzéstől is, persze csak akkor, ha az azt valamilyen tüdőbetegség okozza.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/gyogynovenyek-legzesi-gondokra/ )

1 hozzászólás a(z) “7 csodás gyógynövény a légutak támogatására”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .