Barion Pixel

10+1 házi gyógymód a nyári megfázás kezelésére…

Lassan-lassan, de itt a nyár, és örömmel fogadjuk még akkor is ha mindennap esik az eső. Sajnos ebben a nedves-nyirkos időben sokan meghűlnek, megfáznak. Egyik percben meleg van, a következő pillanatban már hűvösebb, így nem csoda, hogy tüsszög az ember és folyik az orra. Szokás mondani, ha kezeljük a megfázást, hét napig tart, ha nem, akkor egy hétig. A meghűlés ellen nincs gyógyszer maximum gyógymód, és persze fontos a megelőzés, hiszen mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy jobb legyen a közérzetünk és gyorsabban meggyógyuljunk. Íme 7 egyszerű módszer a nyári megfázás kezelésére.

10+1 házi gyógymód:

1. Gőzölés

A gőz belélegzése az egyik legrégebbi gyógymód a megfázásra. Segít megtisztítani az orrjáratokat, csökkenti az orrdugulást, így újra fellélegezhetsz.

  1. Gyömbér

A gyömbér az egyik legjobb természetes gyógymód a nátha kezelésére. Csökkenti a tüdő által termelt nyálka mennyiségét, emellett antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Teaként elfogyasztva, vagy mézzel elrágcsálva a leghatásosabb.

  1. Fokhagyma

A fokhagyma egy másik olyan gyógynövényünk, amely hatékonyan használható a hörghurut és az asztma tüneteinek kezelésére. A fokhagyma több mint kétszáz féle biológiailag aktív hatóanyagot, vitamint, ásványi anyagot, enzimet és aminosavat tartalmaz. Ennek köszönhetően remek baktérium- és vírusölő szer, de hat a gombák és az élősködők ellen is. A legaktívabbnak a gerezdekben található kéntartalmú vegyületei bizonyultak, ezek adják a gyógyhatását és a jellegzetesen erős illatát.

  1. Kakukkfű

A kakukkfű nemcsak fűszernövény, hanem segíthet a nátha megelőzésében is. Gátolja a vírusok, baktériumok szaporodását.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

  1. Ginkgo Biloba

Bár ezt a gyógynövényt általában a memória javítására javasolják, segít megelőzni az asztmás rohamok előfordulását és csökkenti a nyálkatermelődést is.  

  1. Borsmenta

A borsmenta leveleket sok éven át alkalmazták az orrjáratok tisztázására. A benne található mentol megkönnyítik a légzést, csökkenti a gyulladást, és elnyomja az asztmás rohamokat.

  1. Kávé

Száz évvel ezelőtt a kávé az egyik legelismertebb természetes orvosság volt az asztma ellen, a koffeint sokáig hörgőtágítókként alkalmazták.

  1. Echinacea

Az Észak-Amerikában őshonos virágot sokan használják immuntámogató hatása miatt. Az echinacea segít megakadályozni a krónikus gyulladás kialakulását a tüdőben, valamint képes csökkenteni az asztma és a szezonális allergiák tüneteit.

  1. Citrusfélék

A citrusfélék, különösen a citrom és a narancs fogyasztása segíthet a különböző légzőszervi megbetegedések, például az asztma és a hörghurut kezelésében. A bennük található citrus bioflavonoidoknak köszönhetően csökkentik az immunrendszer érzékenységét az allergénekre. A tudósok megállapítottak, hogy azok a gyerekek, akik kevés citrus bioflavonoidokat juttatnak szervezetükbe, hajlamosabbak a gyermekkori légzési rendellenességekre, például az asztmára.

  1. Méz

A méz természetes baktérium- és vírusölő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő szer. Enyhíti a légúti fertőzések és az asztma tüneteit. Ha alvás előtt vagy éjszaka nehezedre esik levegőt venni, egy kis méz segíthet könnyebben pihenni.

Hagyj időt a betegségnek!

Minden betegség egy jel arra, hogy ideje pihenni, leengedni, odafigyelni testünk üzeneteire. Hiszen a megfázás egyfajta tisztulás, nem csak fizikai, hanem érzelmi és energetikai szinten is.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .