Barion Pixel

A magnézium nélkülözhetetlen

Magnéziumra mindenkinek szüksége van, legyen akárhány éves. A magnézium egy alapvető ásványi anyag, amelynek pozitív hatása van az egészségre. A magnézium több mint 300 testi funkcióban vesz részt. Többek között szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a vércukorszint megfelelő szinten tartásában, de a szívveréshez elengedhetetlen elektromos impulzusok kialakításában is szerepe van.

7 ok, miért nélkülözhetetlen a magnézium

A magnéziumnak kiemelkedő szerepe van a fehérjék szintetizálásában, a csontsűrűség fenntartásában, de még az izomösszehúzódások sem tudnának létrejönni magnézium hiányában. Ahhoz, hogy az idegrendszerünk megfelelően működjön, szintén magnéziumra van szüksége.

Az emberek nagy része magnéziumhiányban szenved. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a magnéziumban gazdag étrend kialakítására. Magnéziumban gazdag táplálékok: zöld leveles zöldségek, banán, mák, bab, spenót, kelkáposzta, hüvelyesek, olajos magvak, avokádó.

A magnézium kiemelt szerepet játszik a sejtek és szervek megfelelő működésében. A magnézium az energiatermelésben is aktívan részt vesz. A sejtmembránt is stabilizálja és elősegíti a kalcium és a kálium megfelelő felszívódását és hasznosulását is. Ha alaposan megizzadunk, akkor a szervezetünkben felborulhat az egyensúly, így nem tud elegendő kalcium felszívódni a véráramba, ami izomgörcsöket eredményez.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Csontok. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Amennyiben nem viszünk be elegendő magnéziumot a szervezetünkbe, úgy ingerlékenyek lehetünk, szorongás is úrrá lehet rajtunk, de még migrénes fejfájás miatt is szenvedhetünk.

A magnézium jelentős része a csontokban raktározódik, de egy része az izmokban és egyéb szövetekben tárolódik. Magnézium nélkül a D-vitamin és a kalcium sem tud megfelelően hasznosulni, ez pedig a csont sűrűségének csökkenéséhez, később pedig csontritkuláshoz vezethet. A csontritkulás megelőzésének a szempontjából tehát a magnéziumnak is kitüntetett szerepe van. Menopauza után a nőknél kisebb lesz az esély a csontritkulás kialakulására, amennyiben odafigyelnek a megfelelő magnéziumbevitelre.

A magnéziumnak fontos szerepe van a szív- és érrendszer egészségének fenntartása szempontjából is. A magnézium jelentősen képes csökkenti a magas vérnyomás kockázatát, ez pedig a szív- és érrendszer számára jelent védelmet.

A magnézium az egészséges idegrendszer miatt is nagyon fontos. Kutatások igazolják, hogy az alacsonyabb magnéziumszint is elősegíti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-nelkulozhetetlen-magnezium/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .