Barion Pixel

7 táplálék, amely segíti az egészséges fogyást

Több olyan természetes táplálék létezik, amelyek oldható rostot tartalmaznak. Ezeket a táplálékokat bátran be lehet illeszteni a fogyókúrás étrendbe is, hiszen könnyen eltelítenek, így kevésbé érezzük magunkat éhesnek, ezért kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, ami a fogyást is megtámogatja.

A chiamag:

  • Fogyókúrázók számára az egyik remek táplálék lehet a chiamag, amely nagyon sok vizet képes magába szívni, így valóban könnyedén eltelít.
  • Az okra nem annyira ismert hazánkban, pedig ez is egy egészséges táplálék, hiszen sok rostot tartalmaz és rengeteg vitamint, ásványi anyagot, mint például A-, B6- és C-vitamint, illetve kalciumot, vasat és magnéziumot.

A zab:

  • Hazánkban is egy ismert gabonanövény, amely nagyon jó választás reggelire, hiszen nemcsak eltelít, de vitaminokkal és ásványi anyagokkal is ellátja a szervezetet, nem beszélve arról, hogy nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.
  • Ez a táplálék elsősorban foszforban, káliumban, mangánban és szelénben gazdag.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Alma és körte:

  • Az alma mellett a körte is nagyon egészséges, és hazánkban is könnyedén hozzáférhető gyümölcsökről van szó.
  • A körte gazdag tárháza a pektinnek. A körte héját is meg lehet enni és érdemes is, hiszen antioxidáns kvercetinben gazdag, amely nemcsak az artériák egészségét képes biztosítani, de rendszeres fogyasztásával jelentős védelmet élvezhetünk a rákos megbetegedésekkel szemben is.

Az árpa:

  • Egy kitűnő gabonanövény. Köretnek is kiváló, de hozzá lehet adni levesekhez és salátákhoz is.

Zöldségek és gyümölcsök:

  • A zöldségek is gazdagok rostban, különösen a kelbimbó tartalmaz belőle sokat. A zöld leveles zöldségekben sok glükozinolát található, amely rákellenes hatással rendelkezik.
  • Gyümölcsök közül a narancsot kell kiemelni, hiszen egy rostos gyümölcsről van szó, emellett rengeteg C-vitamin is megtalálható benne, ami fellendíti az immunrendszert, amelyre szükség is van, hiszen az fogyókúra idején le is gyengülhet. Azonban a fogyókúrának nem önmagunk sanyargatásáról kell hogy szóljon, hiszen az a legfontosabb, hogy a rendszeres testmozgás mellett egészségesen táplálkozzunk.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/ehezes-nelkuli-fogyas-rostokkal/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .