Barion Pixel

Az ébredés utáni vízfogyasztás 8 előnye…

A japán emberek többsége nemcsak karcsú, hanem egészséges is. Szakértők szerint ez a genetikának is köszönhető, de sokan állítják, hogy a szokásos reggeli rituáléjuk is hozzájárul az egészségük megőrzéséhez.

Hogy mi is pontosan ez a napi szokás? Az, hogy reggel – rögtön az ébredés után – egy nagy pohár vizet fogyasztanak el.

Ez a vízivási szertartás évszázadokra nyúlik vissza, vagyis nem új keletű a japán kultúrában, hiszen már több évszázaddal ezelőtt is meg voltak róla győződve, hogy a vízfogyasztás csakis egészséges lehet.

Az Egyesült Államokkal és más nyugati országokkal ellentétben a japán lakosság körében nincs annyi betegség, és nem szenvednek annyian az elhízástól, illetve cukorbetegségtől sem. Tehát láthatjuk, hogy van mit tanulnunk a keleti kultúrából.

Miért is olyan fontos a vízfogyasztás? A test 70 százalékát víz alkotja, ezért nagyon lényeges, hogy mindig gondoskodj szervezeted folyadékszükségletének kielégítéséről, hogy az megfelelően legyen képes működni.

Amikor a szervezet nem jut elegendő éltető és friss vízhez, akkor ennek rövid és hosszú távon is valamilyen egészségügyi következményei lesznek.

Amennyiben hosszú ideig szomjazik a tested, akkor olyan betegségekkel kell számolnod, mint ízületi gyulladás, migrén, vastagbélgyulladás, emésztési zavar, magas vérnyomás, elhízás, aranyér, vesekő, orrmelléküreg-gyulladás, de akár még daganatos megbetegséget is okozhat az állandó dehidratált állapot.

Segíts a szervezetednek, hogy mindig hozzájusson a napi folyadékmennyiséghez és indítsd te is a napod ezzel az éltető nedűvel!

A „vízkezelés” az egyik módja lehet, hogy elkerüld a különféle betegségeket, és így lesz elegendő erőd és energiád is a napi feladataid elvégzéséhez is.

Ébredés után és reggeli előtt legalább négyszer igyál, egyszerre mindössze 1,5 dl vizet, de még fogmosás előtt tedd meg ezt a lépést. Amikor elfogyasztottad ezt a vízmennyiséget, legalább 45 percig ne egyél semmit sem.

Étkezések előtt legalább fél órával mindig fogyassz el egy nagy pohár vizet, de reggeli, ebéd és vacsora után mindig várj legalább egy órát, míg újra inni kezdesz.

Milyen előnyei vannak, ha éhgyomorra iszol vizet? Segít a szervezetednek a toxikus anyagoktól megszabadulni. A vízivás mozgásra ösztönzi a beleket, és így a méreganyagok is könnyedebben tudnak távozni a szervezetedből.

A vízivás javítja az anyagcserét, mégpedig körülbelül 25 százalékkal, tehát sokkal jobb lesz az emésztésed. Az ívóvíz segítséget nyújt a vastagbél megtisztításában, és így könnyebben lesz képes felvenni a tápanyagokat.

Ha vízzel indítod a napjaidat, kevésbé leszel éhes és nem lesznek már kora reggel falási rohamaid. Ez pedig a súlygyarapodást és a túlevést akadályozza meg.

A vízivás a gyomorégést és a gyomorrontás kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudja.

A vízivás nemcsak az arc színét javítja, hanem annak tónusát is. A dehidratált arcbőr hamarabb lesz ráncos és megereszkedett. A bőr ragyogóvá válik, hiszen a víz elősegíti a vér megfelelő áramlását és persze a méreganyagok szervezetből történő eltávozása is egészségesebbé varázsolja az arcbőrt.

A vízivás egészségessé, simává és fényessé teszi a hajat is. A dehidratáció viszont a haj növekedését gátolhatja meg. Ha elégtelen a vízbevitel, akkor ez a haj törékenységét és a haj elvékonyodását okozhatja.

A rendszeres vízfogyasztás megakadályozza a vesekő és a húgyhólyag fertőzéseinek kialakulását.

A víz erősíti az immunrendszert, emellett a nyirokrendszerre is jó hatással van, amely az immunitás szintjét tudja megnövelni. Az erős immunrendszer pedig a különféle betegségektől óv meg bennünket.

Mint láthatod, egy seregnyi előnye vannak, ha már rögtön ébredés után vizet iszol. Ez az egyik legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja annak, hogy sokáig megőrizd az egészséged.

 

 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .