Barion Pixel

8 természetes gyógymód a pajzsmirigy alulműködés enyhítésére

A kutatások szerint egyre valószínűbb, hogy a pajzsmirigy működés zavarainak kialakulásában a felgyorsult élettempónak, az ebből eredő tartós stressznek jelentős szerepe van. A pajzsmirigy hormon elsősorban a megfelelő anyagcseréért, a szervezet sejtjeinek energiaellátásáért felelős. Pajzsmirigy alulműködés esetén a szervezet lelassul, a közérzetünk romlik, fáradnak, rosszkedvűnek érezzük magukat: csökken a pulzus, tompul a gondolkodás, elvész az életkedv, a tettrekészség. De mit lehet tenni ellene?

Szeretnél komolyabban megismerkedni a jógával? Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

  1. Jóga

A szakértők szerint bizonyos jógagyakorlatok segíthetnek a pajzsmirigy alulműködés tüneteit kezelni. Egy kutatásban, a betegségben szenvedő nők, akik naponta harminc percben végeztek jógagyakorlatokat arról számoltak be, hogy a tüneteik csökkentek, közérzetük javult, illetve az életminőségükben is javulást érzékeltek. Indiai kutatók is megerősítették azt, hogy egy 45 perces tudatos légzésgyakorlat hat hónapon át képes javítani az anyagcserét.

  1. Tiszta víz

A víz hidratál és az emésztést is segíti, miközben energiával tölti fel testünket és lelkünket. A székrekedést és a cukor utáni vágyunkat is legyőzhetjük, ha két óránként legalább két deciliter vizet iszunk.

  1. Gyümölcsök és zöldségek

A gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok fontos szerepet játszanak a szabadgyökök károsodása és gyulladása elleni harcban. Ezek a tápanyagban gazdag élelmiszerek az egészséges táplálkozás alapját képezik, mivel támogatják az emésztést, az agy működését, a szív egészségét és a hormonegyensúlyt.

Szeretnél komolyabban megismerkedni a jógával? Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

  1. Magas rosttartalmú élelmiszerek

A pajzsmirigy alulműködésben szenvedő embereknek gyakran vannak emésztési nehézségeik. Nekik naponta 30–40 gramm rostbevitel ajánlott. Ráadásul a magas rosttartalmú étrend javítja a szív egészségét, kiegyensúlyozza a vércukorszintet és támogatja az egészséges súly elérését. Rostban gazdag élelmiszerek például a friss zöldségek, a bogyósgyümölcsök, a bab és a lencse.

  1. Vadon élő halak

A vadon élő halak biztosíthatják szervezetünk számára szükséges omega-3 zsírsavakat, amelyek fontosak a hormonegyensúly és a pajzsmirigy működéséhez. Az alaszkai lazac, az atlanti makréla és a csendes-óceáni szardínia a legjobb omega-3 források.

  1. Kókuszolaj

A kókuszolajban található zsírsavak biztosítják az egészséges anyagcserét, növelik az energiát és felveszik a harcot a fáradtság ellen. A kókuszolaj segít javítani az immunitást, az agyi funkciókat, miközben stabilizálja a vércukorszintet. Mindezek mellett antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek elnyomják a gyulladást szervezetünkben.

  1. Hínár

A jó tengeri moszat a jód egyik legjobb természetes forrása. Segít megelőzni a pajzsmirigy nem megfelelő működését. Érdemes hetente legalább egyszer beiktatni étrendünkbe.

  1. Probiotikumok

A probiotikumok a mikroflóra baktériumok kiegyensúlyozásával segítik az egészséges bélkörnyezet kialakulását. Ez csökkenti a szivárgó bél szindróma, a tápanyaghiány, a gyulladás és az autoimmun betegségek kockázatát. A probiotikumokban gazdag élelmiszerek közé tartozik például a kefir, a kecsketej joghurt, a kimchi, a kombucha és a savanyú káposzta.

A testmozgás és az egészséges táplálkozás egyaránt fontos a krónikus stressz kezelésében. A kutatások azt mutatják, hogy akik rendszeresen mozognak és odafigyelnek az étkezésre, általában jobban alszanak, jobban kezelik a stresszt és könnyebben tartják meg az egészséges testsúlyt. Ezzel pedig jelentősen csökkentik a pajzsmirigy alulműködés kockázatát.

Szeretnél komolyabban megismerkedni a jógával? Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

1 hozzászólás a(z) “8 természetes gyógymód a pajzsmirigy alulműködés enyhítésére”bejegyzéshez

  1. Szalai Tamásné

    Nagyon örűlnék ha tag lehetnék ! Sok az egészségügyi gondom .

    többek között a pajzsmirígy alulműködés az anyagcsare problémával!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .