A depresszió 5 szembetűnő jele

A depresszió nagyon megkeserítheti az emberek életét, hiszen a lehangoltság sok területen akadályozhatja és korlátozhatja az érintettek mindennapjait. Aki ettől a betegségtől szenved, úgy érzi, hogy semmi sem motiválja, semmihez sincs kedve.

Ha tudod, hogy milyen jelekre és szimptómákra figyelj oda, akkor könnyebben tudsz segítséget nyújtani, márpedig egy depresszióval küzdő személynek erre nagyon nagy szüksége van, hiszen ő maga nem tudja belátni, hogy gond van, és nem fog segítséget kérni.

E-mail-cím: *

A depresszió klasszikus tünetei:

  1. A depresszió egyik klasszikus tünete a folyamatosan fennálló fáradtság. Az érintett személy úgy érzi, nincs semmi energiája, ami ahhoz vezet, hogy folyamatosan aludna, vagy alszik is. Ezért van az, hogy a depresszióval küzdő emberek munkája is veszélybe kerülhet, hiszen a sok hiányzást egyik munkáltató sem tolerálja.
  2. A depressziós személy étvágya is megváltozhat, vagy túl keveset vagy éppen ellenkezőleg, túl sokat eszik. Ennek eredményeként lefogyhat, de akár súlyproblémákkal is küzdhet. Az étvágytalanság és az elhízás is veszélyeket rejt magában, így mindenképpen nyújts segítő kezet a környezetünkben élő lehangolt embereknek.
  3. A negatív gondolkodásmód is része a depressziós személyek életének, jellemzően sokat szomorkodnak, gyakran ők sem tudják megfogalmazni, hogy mi váltja ki náluk a lehangoltságot. Sok esetben nincs is konkrét oka a szomorúságuknak, mégis sötét gondolatok gyötrik őket, és jellemzően csak az élet negatívumait veszik észre.
  4. A depresszió és az túlérzékenység kéz a kézben jár. Azok, akik depresszióval küzdenek, nagyon érzékenyek, sérülékenyek és így könnyen megsértődnek. Valószínűleg a megváltozott hormonszint okozza ezt az állapotot, amihez már szakember segítsége kell, de nagyon sok gyógynövény is alkalmas az enyhe vagy közepes fokú depresszió kezelésére.
  5. Akik ebben a betegségben szenvednek, mindig csak önmagukkal és a gondjaikkal foglalkoznak. Érdekes, hogy azok az emberek is gyakran depressziósak, akik munkanélküliek, illetve akiknek nincsenek céljaik az életben. De előfordul, hogy még azok is elveszíthetik a fókuszt, a motivációt, az élet szeretetét, akik egyébként dolgoznak és családjuk van.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .