Barion Pixel

A stressz némán is támadhat

Ma egyre több ideges és feszült ember él a bolygón. Ennek rengeteg oka lehet. Azonban a hosszú távú stressz nagyon rombolóan hat a testi egészségre, így érdemes valamilyen kezelési tervet kidolgozni, hogy minél jobban tudjuk kezelni a stresszes helyzeteket.

A stressz némán is támadhat

A stressz szokatlan súlyváltozásokat is okozhat. Stressz hatására kortizol, azaz stresszhormon szabadul fel a szervezetben, ami aztán elősegíti a zsírsejtek elszaporodását és azok raktározását, ez pedig természetesen hízást okozhat. De ennek az ellenkezője is előfordulhat, vagyis a túl sok kortizol fogyást is generálhat. Ezért van az, hogy egyes emberek híznak, míg mások fogynak stressz hatására.

A túl sok kortizol megakadályozza a megfelelő koncentrációt is. Ez pedig okozhat memóriaproblémákat, de a szorongás és a depresszió kialakulásáért is felelőssé tehető. Mit lehet ilyenkor tenni? Nagyon fontos, hogy minél hamarabb megnyugodjon. Hunyja le a szemét és koncentráljon a légzésére. Ezzel a technikával a vérnyomás is csökkenhet, amely szintén megemelkedik stressz hatására.

A stressz nemcsak a koncentrációt zavarhatja meg és nemcsak magas magas vérnyomást okozhat, de hatására a bőrön is keletkezhetnek elváltozások. Ilyen bőrelváltozás a csalánkiütés. Stressz hatására ugyanis hisztamin vegyület szabadul fel, amely okozhat ilyen és ehhez hasonló allergiás reakciókat. A stressz az immunrendszert is legyengíti, márpedig a leggyengült immunrendszer miatt is alakulhatnak ki bőrbetegségek.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Csontok. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Stressz hatására megfeszülnek az izmok. A fej és a nyak izmai is, ami miatt érezhetünk lüktető és szűnni nem akaró fejfájást. Ha nem szeretne stressz okozta fejfájás miatt gyógyszert szedni, akkor forduljon a természetes módszerekhez. A levendula-illóolajjal történő inhaláció csodákat művelhet. De a borsmenta illóolaja is segíthet. Ez utóbbit valamilyen hordozóolajjal kell összekeverni és egy keveset a homlok bőrébe kell dörzsölni.

A stressz az emésztésre is hatással van. Sok esetben okozhat gyomorégést is. Az emésztés felborulhat. A stresszes ember émelyeg, mehet a hasa is. Nagyon jó megoldást kínál a gyömbértea, ami nem csak nagyon egészséges, de nagyon finom is.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-stressz-neman-is-tamadhat/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .