Barion Pixel

A szögletes légzés lehet a kulcs a koronavírus okozta szorongás kezelésére

A Harvard Egyetem legfrissebb egészségügyi útmutatójában arról számolt be, hogy a jóga, a meditáció és a kontrollált légzés remek módszer lehet az új koronavírussal kapcsolatos szorongási problémák kezelésére.

Érdemes tudni, hogy szinte minden lélegeztető gyakorlat a világon egy forrásból származik, mégpedig a jógából. Ennek a nagyszerű rendszernek számos ága van az ember szerkezetére és átalakítására. 

Különböző légzési technikákat alkalmaznak egy személy megváltoztatására a megváltozott tudatállapotban, de néhányat arra terveztek, hogy javítsa a fizikai és a mentális egészséget. Ezen alapvető technikák közül az egyik, az úgynevezett szögletes légzés. Gyógyító hatása már az ókor népe számára is ismerős volt, így a jelenlegi szakemberek próbálják újra bevezetni ezt a technikát. 

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

John Sharp, a Harvard Egyetem orvosi karán praktizáló pszichiáter szintén a négyzet alakú légzést javasolja a szorongás kezelésére. Ha eddig úgy gondoltad, hogy nem vagy az a jógázó típus, nem gond! Nem kell profi jógázó legyél ahhoz, hogy a következő egyszerű feladatot megcsináld: 

„Képzeld el a levegőt egy négyzet mentén haladva. Ahogy követed az utasításokat a belégzéshez, a légzés visszatartásához vagy a kilégzéshez, számolj lassan háromig. Próbáld ki most!” – javasolja Sharp.

„Csukd be a szemed és lélegezz a négyzet felső oldalán. Lassan számolj el háromig. Tartsd a lélegzeted a négyzet tetején. Ismét számolj háromig, majd lélegezz a négyzet másik oldalán. Számolj háromig, tartsd bent a levegőt. Végül ismét számolj háromig. Néhány perc múlva nyugodtabbnak kell érezned magad.” – hangsúlyozza Sharp.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

A négyzet alakú légzés lényege, hogy a folyamatban levő folyamat minden szakasza megegyezik egymással: belégzés, kilégzés és a szünetek, a közöttük levő egyenlő időintervallumot jelenti. 

A szögletes légzésnek számos előnye van: 

      • Megszünteti a stresszt
      • Normalizálja a vérnyomást
      • Növeli a szervezet általános ellenállását
      • Harmonizálja az agyi féltekéket 
      • Új energiákkal tölt fel
      • Ha napi szinten alkalmazod akkor a fertőző betegségekkel szembeni immunitás is megnő
      • Jelentősen növeli a koncentrációt 

Ismételd el mindennap a négyzet alakú légzés használatának minden előnyét, de fontos megjegyezni, hogy csak rendszeres gyakorlattal fog eredményhez vezetni.

( Forrás: https://www.theweek.in/news/world/2020/03/16/harvard-medical-school-recommends-yoga-to-deal-with-covid-19-anxiety )

 

1 hozzászólás a(z) “A szögletes légzés lehet a kulcs a koronavírus okozta szorongás kezelésére”bejegyzéshez

  1. Váró Andrásné Ági

    Köszönöm! Megprobálom naponta többször alkalmazni, hogy elkerüljem a koronavirust. És persze igyekszem betartani az ajánlott védekezési előirásokat. ÜDVÖZÖLLEK Várone Ági

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .