A pozitív gondolkodás meghosszabbítja az életed, ezért csak a jó gondolatokat erősítsd

Mindig is az a típus voltál, aki szereti a rendszerességet? Vagy inkább az jellemző rád, hogy néha nekidurálod magad, és kisöpörsz minden felesleges kacatot a lakásból? Vagy így, vagy úgy, de a rend mindig a fejedben kezdődik.

Akár hiszed, akár nem, mindannyian 60.000-nél is több gondolatot tapasztalunk meg egy nap alatt, még nagyobb rumlit hagyva az agyunkban, mint egy felfordult lakásban…

Tehát ha rendet szeretnél tartani magad körül, akkor előbb célszerű mindig eldönteni  és felvázolni magadban, hogy mik a mindehhez szükséges lépések.

Jelek, amelyek rendetlen elmére utalnak

Mindez a 60.000 gondolat ott kavarog a fejedben, némelyiknek nem tanúsítasz elég figyelmet, pedig kéne; más gondolatokat túl sok kitüntetett figyelemmel jutalmazol, pedig nem érdemelnék meg.

Ha az elméd zavaros, heti szinten mindez a 420.000 gondolat (ami évente közel 22 millió!) nem szül mást, csak káoszt, zavarodottságot, szorongást és alaptalan félelmeket.

Rendszeres Mozgás. Tartalmas Élet. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A stressz és az érzelmi túlterheltség nem a legkellemesebb érzések, könnyen válhatsz tőlük irritálhatóvá, aztán elkezded halogatni a teendőidet, egyre többször hozol rossz döntéseket, ami akár túlzott evésbe, túlzott alkoholfogyasztásba és túlköltekezésbe is torkollhat.

Hogy lehet megzabolázni a gondolatainkat?

Képzeld el az elméd mint egy házat, benne speciális szobákkal minden különböző kategóriájú gondolatnak. Milyen szobákat találsz a képzeletbeli házadban?

Mindannyiunknak vannak tudatalatti gondolatai – amiket csak ritkán veszünk észre tudatosan –, ezek a gondolatok teszik lehetővé, hogy olyan automatikus cselekvéseket hajtsunk végre, mint a sétálás, a beszéd vagy a fogmosás. Aztán van mindannyiunk elméjében néhány speciális szoba emlékeknek, ítéleteknek, jövőbeli terveknek, álmoknak, és így tovább.  Sokunknak egy egész nagy, külön szobája van arra az égetően fontos kérdésre: „Mi is lesz ma a vacsora?”

Mindenképp szakíts időt arra, hogy a gondolataidat körültekintően besorold a kategóriákba. Mindig gondolj a házas hasonlatra. Próbálj úgy hozzáállni, mintha a házban tartanál nagytakarítást. Hasznos ez a gondolat? Ha igen, van elég hely, ahol eltárolhatom? Ne feledd, mindig te választod meg, hogy melyik gondolatnak engedsz teret az elmédben!

Ha teszel egy kört elméd képzeletbeli házában, vannak benne olyan szobák, amelyekbe nem szívesen lépsz be. Talán akad olyan is, amelybe csak gyűjtögeted a gondolatokat, de egyik sem szolgál téged. Itt az idő feltenni a kérdést, hogy még meddig akarsz ugyanabban a házban, ugyanazokkal a szobákkal, ugyanazokkal a gondolatokkal élni, amelyek csak gyűlnek és gyűlnek, de nem szolgálnak téged.

Óvatosan lépj be ezekbe a szobákba is.

Engedd el ezeket a gondolatokat.

Csinálj helyet új gondolatoknak, terveknek, céloknak.

Ha ügyes vagy, akkor ebből a gyakorlatból szokást tudsz kialakítani. Ez a szokás pedig rengeteg pozitív változást hozhat életedbe. Képzeld csak el, milyen csodás változásokat hozhat egy kopott lakásnak a felújítás, átalakítás! Ugyanez lehetséges, a saját gondolataiddal. Próbálj csak azoknak a gondolatoknak figyelmet szentelni, amik a javadat szolgálják.

Napi gyakorlat

Szeretnél rendet tartani a fejedben? Itt egy egyszerű feladat, amit minden nap végezhetsz:

Szakíts minden nap 5 percet arra, hogy papírra vesd gondolataidat – bármi, ami csak az eszedbe jut. Aztán olvasd vissza, kíváncsisággal, és ami nagyon fontos: minden ítélkezés nélkül.

Így nyomon tudod követni, mik azok a gondolatok, amelyek foglalkoztatnak, és számba tudod venni, melyiket szeretnéd megtartani.

Vizualizáld, ahogy elméd házában kinyitogatod az összes szekrényt, kisöpörsz belőle mindent, ami akadályoz, és a helyére csak azokat a gondolatokat pakold vissza, ami a céljaid elérését szolgálja.

Ragadj tollat és papírt, legjobb, ha kinevezel ennek egy külön füzetet. Te vagy elméd házának gondnoka. Rajtad áll, hogy mennyire rendezett és gyönyörű!

 

(forrás: https://primewomen.com/health/finding-balance/organized-mind/ )

 

4 thoughts on “A pozitív gondolkodás meghosszabbítja az életed, ezért csak a jó gondolatokat erősítsd
  1. Elkezdem a takarítást.Köszönöm a tanácsot,hogyan mehetne ez könnyebben,mert szükségem van egy alapos takarításra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)