Barion Pixel

Csökkentse a stresszt mélylégzéssel!

A légzés egy olyan dolog, amelyet teljesen természetesnek és magától értetődő. Ha megfelelően történik a lélegzés, akkor nemcsak a szervezet méregtelenítését segíti elő, hanem a stresszoldást is.

Miért olyan fontos a mély és a helyes légzés?

  • A toxinoknak ki kell tudniuk ürülni a szervezetből, ha nem megfelelően történik a lélegzés, akkor a nyirokrendszer sem tudja a munkáját megfelelően elvégezni.
  • A nyirokrendszer semlegesíti és elszállítja a toxinokat, amelyek a májon és a vesén keresztül kiürülnek. Ahhoz, hogy keringés megfelelően működjön, a szívnek tökéletesen kell működnie. Annak érdekében, hogy a nyirokrendszer működése hibátlan legyen, nemcsak megfelelő légzéstechnika elsajátítására, hanem rendszeres testmozgásra is szüksége van az embernek.
  • A testmozgás és a megfelelő légzés nélkül hatékony méregtelenítés nem lehetséges, a nyirokrendszer működése lelassul. Ennek következménye lesz a súlygyarapodás, a gyakori fáradtság, a magas vérnyomás és gyulladás is kialakulhat a szervezetben.

    Szerencsére egy egyszerű gyakorlat sokat javíthat a nyirokrendszer egészségi állapotán: a mély légző gyakorlat.

A keleti kultúrák és a jógát gyakorló emberek nagyon is jól tudják, hogy milyen fontos szerepe van a mély és a helyesen kivitelezett légző gyakorlatoknak. Ez nemcsak az egészséget, hanem a testi, lelki és szellemi jólétet is biztosítani tudja. Ez ugyanis elősegíti a szervek megfelelő működését és biztosítja a nyirokrendszer egészségét. A helyes légzés szinte masszírozza a nyirokrendszert és a belső szerveket.

A megfelelő légzés elősegíti, hogy a szervezete megszabaduljon a toxinoktól, miközben tápláló oxigén jut a sejtekhez, így a szövetek és a szervek stimulálódnak.

A mélylégzés a paraszimpatikus idegrendszerre is kedvező hatással van. A légzés csökkenti a testet és a lelket érő stresszt és annak hatásait, így biztosítja a lelki nyugalmat és a testi egészséget.

A légzés elengedhetetlen a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez, de még az edzések hatásainak maximalizálásához is nagyon fontos. A mélylégzés elősegíti a zsírégető folyamatokat, hiszen csökkenti a stresszt.

A mélylégzés technikája könnyen elsajátítható, amelyet aztán bárhol és bármikor elvégezhetsz.

Naponta több alkalommal is érdemes alkalmazni, hiszen pozitív hatással van testre és lélekre egyaránt.

1 hozzászólás a(z) “Csökkentse a stresszt mélylégzéssel!”bejegyzéshez

  1. Áfra Magdolna

    Kedves Mónika! Szeretném elsajátitani ezt a technikát. Hol találom ezt meg? Tudna nekem segiteni hogyan csináljam helyesen?Letudná nekem irni? Köszónöm!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .