Barion Pixel

Egészséges emésztőrendszer egyszerűen

Az egészséges emésztőrendszer fenntartásának leghatékonyabb módja a rendszeres táplálkozás, a megfelelő hidratáció biztosítása, a dohányzás abbahagyása, az alkohol minimalizálása, a stressz csökkentése vagy a meditáció. Fontos még a rendszeres rost-, probiotikum-, zöldség- és gyümölcsfogyasztás is.

A probiotikumok olyan jó baktériumok, amelyek helyreállítják a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát az emésztőrendszerben, emellett javítják a tápanyagfelszívódást, védik az egész emésztőrendszert a betegségektől, illetve a baktériumoktól és az egyéb kórokozóktól.

A banán gazdag forrása a káliumnak, amely nemcsak értágító, de gyulladásgátló és -csökkentő hatással is rendelkezik, és nagyon jó hatással van az emésztőrendszer egészségére. A banán ezen kívül jó forrása a rostoknak, amely szintén elengedhetetlen a jó emésztéshez.

Az avokádó szintén nagyon gazdag rostokban, illetve értékes tápanyagokkal van tele, amelyek főként a gyomor egészségét védik. Az avokádó segíti a perisztaltikus mozgást, csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, hiszen tele van antioxidánsokkal, amelyek jó hatással vannak az emésztőrendszer egészségére.

A spenót is sok rostot tartalmaz. A spenótban is sok az antioxidáns, különösen luteinben gazdag, amely szintén pozitívan hat az emésztőrendszerre.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Emésztés. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat.

Ünnepi Akció. 2019.12.31-ig. Most 5000 Ft Árkedvezménnyel.

A részletekért kattints IDE. 

A fahéj nemcsak egy finom fűszer, de az emésztésre is jótékony hatással van. A fahéj emellett szélhajtó hatással is bír, vagyis megakadályozza a túlzott gázképződést, amely szintén valamilyen emésztőrendszeri problémára utalhat.

A római köményt már a régebbi korokban is előszeretettel alkalmazták emésztési problémákra, emellett a gyomorégést is csökkenteni tudja.

A fekete borssal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy növeli az emésztőnedvek termelődését, amely serkentőleg hat az emésztésre, segít a székrekedés megelőzésében és növeli a tápanyag-felszívódás hatékonyságát is.

Nyugodtan használjon gyömbért gyomorpanaszainak csökkentésére és megszüntetésére, de emellet ez a növény arra is alkalmas, hogy csökkentse a gyulladást a bélrendszerben. A gyömbért használhatjuk székrekedés orvoslására is, hiszen enyhe hashajtó hatással is rendelkezik.

Az étkezési korpa élelmi rostokban gazdag, így segíthet megszüntetni a székrekedés problémáját, elősegíti az egészséges bélmozgást és a perisztaltikus mozgást is elősegíti.

A bogyós gyümölcsök nemcsak sok rostot, de sok vizet is tartalmaznak. Mivel magas az antioxidáns-tartalmuk, így a gyulladás megszüntetésében is nagy szerepük van, illetve az egészséges bélműködést is segítenek fenntartani.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/egeszseges-emesztorendszer-egyszeruen/ )