Barion Pixel

Félsz a változásoktól? A jóga ebben is segít

Életünkben állandó a változás, ami nagyon sokszor elképesztően stresszes és kényelmetlen lehet. Ha új várost, új munkahelyet, új iskolát, új kapcsolatot, új életstílust kell megszoknod, elrettentő lehet.

Mindannyiunknak keresztül kell mennie ezeken az élete során, hogy fejlődhessen, hogy új szintre léphessen.

Azonban a legfontosabb, ha új kihívással kell szembe nézned, hogy a felfogásodon változtass. Ha nehézségként, problémaként fogod fel, minden bizonnyal sok, általad támasztott akadállyal kell megküzdened a cél eléréséig vezető úton.

Jöjjön most 5 jógás módszer, ami segít a változások fogadásában:

  1. Gyakorolj földelő pózokat. Azok az állásban végzett testtartások, amelyek során kapaszkodnod kell a lábujjakkal a szőnyegbe, annyira, hogy szinte gyökeret eresztesz, segítenek földelni, hiszen alapvetően a gyökércsakrára hatnak. A Babapóz, a Viparita Karani (hanyatt fekvésben nyújtott lábak falhoz támasztása) és az összes előrehajlás előnyös, mivel erősíti a kapcsolatodat a földdel.

2. Gyakorolj minden nap ugyanabban az időpontban! Látogasd ugyanazokat a jógaórákat a héten. Támaszkodj a jógára. Ha változásokkal teli időszakban vagy, akkor kell valami az életedbe, ami szilárdságot ad, ami köré szervezheted a napod, heted. Ami várakozással tölt el. Ami menedéket ad. A rendszeresség a legnagyobb érték egy olyan időszakban, ami tele van bizonytalansággal.

3. Kapcsolódj a lélegzetedhez! Vegyél menedéket a lélegzeted figyelésében. Ez a legállandóbb, legkitartóbb az életedben: a lélegzet. Akármilyen stresszes is légy, csak vidd a figyelmed a légzésedre. Figyeld meg, ahogy ki- és beáramlik a levegő az orrodon, megtelíti a tüdőd, és aztán erőltetés nélkül fújd ki. Ehhez a fantasztikusan egyszerű módszerhez mindig fordulhatsz, ez mindig kéznél van, nem kerül semmibe, és az egyik leghatásosabb nyugtató.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Gerinc. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

4. Az aprócska változások mindig közelebb visznek a célhoz. Ismered azt az érzést, mikor Faállás közben picit meginogsz? Ahhoz, hogy megtanuld, hogy tartsd meg az egyensúlyod, meg kell tapasztanod, milyen az, mikor határozatlan vagy. Nincs ez máshogy az életben sem: keresztül kell menjünk bizonyos kellemetlen szituációkon, hogy megerősödjünk, hogy tisztában legyünk saját értékünkkel.

5. Ne hanyagold el a pihenést sem! Még akkor is, ha úgy érzed, minden forog a szemed előtt, és a káosz kellős közepén érzed magad, akkor is szakíts időt a relaxációra, a pihenésre. Ahogyan egy kiadós jógaóra után jól esik a Savasana, ugyanúgy az életben is szükség van arra az időre, amit azzal töltesz, hogy rendszerezd a gondolataidat, helyre tedd az érzelmeid, megemészd a látottakat.

Ne spórolj magaddal. Kelj fel 20 perccel hamarabb reggel, vagy alakíts ki rutint a lefekvéshez, melynek során egy esti tea mellett leírod, mire szeretnél fókuszálni holnap, mi az, amire büszke vagy aznap.

(forrás: https://www.yogajournal.com/blog/5-ways-yoga-helps-you-cope-with-change )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .