Barion Pixel

Gyógynövények izületi fájdalomra

Az izületi gyulladás és fájdalom nem igazán jellemző fiatalabb korban. Ez a betegség elsősorban azoknak a problémája aki betöltötték a negyvenedik életévüket. Sokan szednek rá gyógyszereket, melyek csökkenthetik az ízületi gyulladásra jellemző fájdalmat. A gyulladáson, azonban néhány remek gyógynövény is sokat segíthet, hogy a tüneteket csökkenteni tudd, ezáltal enyhítheted vagy akár meg is szüntetheted a fájdalmat.

Az emberek már ősidők óta alkalmaznak két gyógynövényt, melyek nagyon hatásosnak bizonyulnak az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésében és a betegség kezelésében. Az egyik ilyen gyógynövény a kurkuma, a másik pedig a boswellia.

E-mail-cím: *

A kurkuma és a boswellia hatása:

Az ízületi gyulladás számtalan tünettel párosul. Ezek közül a legjellemzőbb a gyulladás okozta duzzanat és merevség, melyek hosszabb távon akár az ízületek deformitását is előidézhetik. Aki ebben a betegségben szenved, gyakran tapasztalja az ízületi funkciók elvesztését is.

A kurkuma nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Aktív hatóanyaga a kurkumin egy olyan bioaktív vegyület, melyet minden ízületi gyulladásban szenvedő betegnek rendszeresen fogyasztania kellene. Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt ugyanis mérsékeli az ízületi gyulladás megannyi tünetét, amelyre önmagában talán egyetlen  gyógyszer sem képes.

A másik remek gyógynövény ízületi gyulladásban szenvedő betegek számára a boswellia, amely szintén csökkenti a gyulladást, és ezzel együtt a kellemetlen tüneteket és a fájdalmat is jelentősen enyhíti.

Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Az embereket 3 csoportra osztották. Az első csoport tagjai csak kurkuma-kivonatot, a másik csoport tagjai csak boswellia-kivonatot, míg a harmadikba tartozó emberek a két gyógynövény kombinációját kapták. A vizsgálat végeztével megállapították, hogy a reggeli izom- és ízületi merevség, illetve a fájdalom azok esetében csökkent leginkább, akik a két gyógynövény kombinációját fogyasztották rendszeresen.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .