Barion Pixel

6 jó tanács, hogy kívül-belül szépnek érezd magad

Nincs jobb, mint a jó egészség. Kívül-belül látszik, ha valaki jó formában van. Ennek érdekében sokat tehetsz, futhatsz vagy sétálhatsz reggelente, kosárlabdázhatsz vagy választhatsz más sportágat barátaiddal, ha azonban izmos és hajlékony szeretnél lenni, a legjobb, ha bérletet váltasz az edzőterembe.

6 jó tanács, hogy kívül-belül szépnek érezd magad

A testedzés segít megőrizni az egészséged, megóv számos betegségtől és a korai elhalálozástól. Boldoggá tesz, növeli az önbecsülésed, és ezáltal elkerülheted a depressziót és a szorongást. Köztudott, hogy az aktív életmódot folytató emberek tovább élnek passzív társaiknál.

Az igazán hatékony edzésprogram a kardiovaszkuláris állóképességet fejlesztő gyakorlatokat és a súlyzózást is magában foglalja. Ezek segítségével kalóriát égetsz, és növeled az izomtömeg zsírtömeghez képest vett arányát, ami gyorsabb anyagcseréhez és súlycsökkenéshez vagy -növeléshez vezet.

Fokozatosan terhelj, ha korábban nem edzettél. Ellenkező esetben izomhúzódás vagy sérülés is előfordulhat, ami csak ront a helyzeten. Állóképességet fejleszteni nem lehet egy nap alatt, a rendszeresség viszont célravezető. A gyorsabb előrehaladás érdekében először összpontosíts egy bizonyos testrészedre, például a hasadra, és látványosabb lesz az eredmény. Rövid időn belül kockahasad lesz.

Az edzés azonban nemcsak az izmok szemmel látható fejlődésével szépít, hanem belülről is. Néhány szépítő jó tanács a mindennapokra az egészségmegóvás érdekében:

Az olvasás az elmédet, az edzés a testedet tartja formában.

Mindegy mit csinálsz, a munka stresszel jár. Egy forró fürdő, a vásárlás, a filmnézés, kis kikapcsolódás csökkenti a stresszt, felszabadít, és ezért a fáradtság ellenére nem tűnsz megviseltnek.

A környezetszennyezés mára olyan mértéket ölt, hogy nincs ráhatásunk. A bőrkárosodást viszont megelőzheted például antioxidáns tartalmú szépségápolási termékekkel, használd őket, mielőtt kimész a szabadba. Nagyon sok jó minőségű készítmény kapható, bőrgyógyászod segítségével megtalálhatod a neked megfelelőt.

A káros szenvedélyek feladása az egészségmegóvás bombabiztos módja. A legtöbb ember iszik és dohányzik. Kutatások bizonyítják, hogy a dohányzás, akárcsak a túlzott alkoholfogyasztás, tüdőrákot és szülési komplikációt okoz.

A nemdohányzók jobb, ha kerülik a dohányosok társaságát, kutatási eredmények szerint ugyanis a dohányfüst belégzése, vagyis a passzív dohányzás szintén növeli a rákos megbetegedés kockázatát.

Mindig legyen pozitív a napkezdés! A testmozgás és a mosoly egyaránt boldogabbá teszi az embert. Egy mosollyal sok mindent elérhetsz, sőt pozitív értelemben fertőző is lehet. Megszépíti mások napját is.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .