A kínai orvoslás csodái

Az elmúlt évtizedekben sajnos egyre többen szenvednek krónikus degeneratív betegségekben. Ilyen például: a cukorbetegség, a rák, az autoimmun betegségek, az Alzheimer-kór vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. A hagyományos orvoslás továbbra is próbálja műtétekkel vagy gyógyszeres terápiákkal kezelni a betegeket, ez azonban nem mindig hozza el a várva várt gyógyulást.

A kínai tradicionális gyógyítók szerint a krónikus betegségek kialakulásának oka elsősorban a testenergiában tapasztalható egyenlőtlenségeknek köszönhető, amelyet a soha nem látott környezeti toxinok csak még tovább súlyosbítanak. Az ősi kínai orvoslás helyre tudja állítani a test természetes egyensúlyát, illetve gyógyulását és segítséget tud nyújtani akár súlyos egészségügyi problémák gyógyításában, illetve megelőzésében is.

Hagyományos kínai orvoslás:

A hagyományos kínai orvoslás több ezer éve keletkezett az ókori Kínában, amely a test természetes öngyógyító reakcióját hivatott segíteni. Sok embernek az akupunktúra jut eszébe legelőször a hagyományos kínai orvoslásról. Azonban ez ennél sokkal többet rejt magába.

A kínai orvoslás szerint a máj az egyik legfontosabb szervünk. Ha ez megbetegszik, akkor nem lesz tökéletes a szervezetben az energiaáramlás, ezért a legfontosabb, hogy ez a szerv kellőképpen karban legyen tartva. Illetve a szervezet semmiképpen se legyen megterhelve méreganyagokkal, hiszen ez nagy munkát és terhet ró erre a szervre. Amikor az energia stagnál a szervezetben, akkor tapasztalhatóak meg különféle egészségügyi problémák.

Az epehólyag is fontos szerepet tölt be, hiszen nagyon érzékeny nemcsak a stresszre, hanem a többletfeladatokat sem szívleli.
A szívet a belső szervek császárának gondolják Kínában. A szív a test és minden más szerv szellemi aspektusa is egyben. Ha a vesével adódnak problémák, az sok mindenre kihathat. Továbbá a vesegondok sok mindennel állhatnak szoros összefüggésben.
Például a hólyagfertőzésekkel, a halláskárosodással, a súlyos fáradtsággal, az érzelmi problémákkal, mint például a szorongás és a félelem.

E-mail-cím: *

Gyógynövények szerepe:

Kínában a gyógynövényeket is előszeretettel használják, mint az orvoslás egyik eszközét. Számos kínai gyógynövényről gondolják azt, hogy antioxidáns, gyulladásgátló és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. Ilyen például a kínai hernyógomba, amelynek nemcsak antioxidáns hatása van, de gyulladást is csökkent.

A goji bogyó is számos antioxidáns összetevőt tartalmaz, beleértve a linolsavat, a karotinoidokat, a luteint és a zeaxantint. A goji bogyót legfőképpen máj- és veseproblémákra alkalmazzák, de makuladegeneráció megelőzésére is használják lutein- és zeaxantintartalma miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)