Barion Pixel

Vérnyomás csökkentése a jóga segítségével

A stressz a magas vérnyomás egyik legfőbb okozója. Próbáld meg kerülni az idegeskedést és alkalmazkodj jobban a kialakult helyzetekhez. Légy egy kicsit lazább. Nem eszik olyan forrón azt a kását. Vitathatatlan, hogy az egészséges életmód csökkenti a vérnyomást. De hogyan?

A meditáció, a jóga és a relaxációs gyakorlatok szabályozzák a légzést és a szívverést, oldják a feszültséget, és lebontják a stresszhormonokat. A jóga gyakorlása bizonyítottan pozitív hatással van az egészségre. Képes enyhíteni a hátfájást, az idegi panaszokat, a depressziót, valamint az alvászavart.

Keringési, valamint a szív és érrendszerre is jó hatással van a rendszeres jógagyakorlás. A megfelelően kivitelezett jógikus légzőgyakorlatok és jógapózok segítenek a vérnyomás normalizálásában. Néhány dologra azonban figyelned kell.

Például a magas vérnyomásos betegeknek nem tanácsos fejenállást végezni. Azok a légzéstechnikák, melyek során a levegőt vissza kell tartani, ellentétes hatást váltanak ki. 

Figyelned kell szervezeted jelzéseire. Kerüld azokat a gyakorlatokat, melyek kellemetlenséget okoznak, így rendszeres jógagyakorlással oldhatod a stresszt és csökkentheted magas vérnyomásodat. 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .