Jóga: indulj el Te is azon az úton, ami az egészséghez vezet

Egészséges vagy? Nem – most nem arra gondolok, hogy éppen nem vagy beteg… Mert az egészség ennél jóval több, a WHO meghatározása szerint: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Azaz, ha egészséges vagy, akkor tele vagy energiával, tested könnyű és rugalmas, nem okoz különösebb  erőfeszítést a mozgás. Elméd tiszta, boldogságod nem zavarja meg semmiféle stressz, nem aggodalmaskodsz folyamatosan, könnyen elalszol, felfrissülve ébredsz – és minden napban az új esélyt látod a kiegyensúlyozott életre,-  munkád, emberi kapcsolataid elégedett emberré tesznek.

Létezhet ilyesmi a mai stresszes világban?

A válasz: igen. Ha teszel érte, és elsajátítod azokat a jógatechnikákat amelyek segítségével könnyebben alkalmazkodsz a jelenhez, és átveszed az irányítást a tested, a környezeted és a stresszt okozó körülmények fölött.

Miért lehet a jóga út az egészséghez?

Rendszeres Mozgás. Egészséges Csontok. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A jóga 5 alapelvének köszönhetően:

    1. A helyes testgyakorlás révén javítja a keringést és a testet erőssé és rugalmassá teszi -javítja a légzőszervi, keringési, emésztési és hormonális rendszer működését .
    2. A helyes légzés által segíti szervezetünket a megfelelő energia felvételében, és annak akadálytalan áramoltatásában – felfrissítve ezzel szellemi és fizikai állapotunkat. A lassú, egyenletes jóga légzés segít az elme lenyugtatásában és a negatív érzelmek feloldásában. 
    3. A helyes relaxáció eredményeképpen feltölti a túlhajszoltságtól teljesítményét vesztett testet és szellemet. Érzelmi stabilitást és tiszta értelmet biztosít, segítve az önmegvalósítást. A relaxációval tudatosan szabadulhatunk meg a feszültségektől. A feszültségmentes állapot tökéletes ellazulással érhető el, a testtel együtt ellazítjuk az elménket és lelkünket is. 
    4. A helyes táplálkozással biztosítja a test tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, esszenciális anyagokkal, antioxidánsokkal való ellátását. A táplálkozás ugyanis nagymértékben befolyásolja az elme állapotát. A jóga aszerint, hogy az ételek milyen hatással vannak az elmére, három csoportba sorolja őket: a tiszta ételek nyugtatják az elmét, mely a feszült helyzetben nyugodtabban tud reagálni. A  szenvedélyeket fokozó ételek növelik a belső nyugtalanságot, míg a tisztátalan ételek elősegítik a sötét, negatív gondolatok képződését.
    5. A meditáció és a pozitív gondolkodás hatására a jóga kitisztítja gondolatainkat, érzelmeinket, megnyugtatja az elménket, és segít a koncentrációban – mindezek hatására életminőségünk és teljesítményünk  javul. Pozitív hozzáállással csökkenthetőek a belső feszültséget okozó helyzetek, vagy ha már létrejött, akkor a pozitív gondolatokkal és hozzáállással hamar orvosolni tudjuk. 

A jóga mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy az újabb és újabb módszerek és gyakorlatok  megtanulásával pozitív irányba változtasson jelenlegi helyzetén – és testi, mentális és szellemi egészsége javulásával kiegyensúlyozott és harmonikus életet mondhasson a magáénak.  Jógázz te is, és indulj el  azon az úton, ami az egészséghez vezet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)