Ünnepi várakozás a belső fényre

Az idei adventi időszak és a Karácsony Neked is más lesz, mint ahogy azt eddig megszoktad. A kialakult járványhelyzet miatt  a saját,és a szeretteid érdekében ugyan  alkalmazkodnod kell a megváltozott körülményekhez, de nem hagyhatod, hogy mindez elkeserítsen.  Az ünnep szépsége továbbra is csak  Tőled függ – hiszen az Karácsony varázsát nem veheti el tőled senki, mert az ott van belül, a szívedben.

Advent – a várakozás időszaka

Az év leghidegebb, legsötétebb időszakában Te is  fényre,  új életre vágysz. Ennek szimbólumai, rítusai átszövik – történelmi kortól függetlenül – minden nép kultúráját. Az adventi időszak a várakozás és a belső elcsendesedés időszaka. Várakozol a belül megszülető fényre. A fényre várakozva – hitrendszertől függetlenül – elsődleges célod a belső csend elérése, a befelé fordulás,  a a lelki megtisztulás lesz, függetlenül attól, hogy imával, mantrával, meditációval,  vagy bármi más módon jutsz el oda. Várod, hogy eljöjjön a fordulópont, és az életed újra elinduljon a sötétségből a fény felé.  Az adventi koszorún is azért gyújtasz meg hétről hétre több gyertyát, hogy karácsonyra világosság legyen. Ezek a várakozással töltött hetek a visszahúzódásról , az önvizsgálatról, a belső egyensúly megteremtéséről szólnak, lehetőséget teremtve magadnak arra, hogy elengedd a rossz szokásokat, és beidegződéseket –  helyet teremtve  ezzel valami újnak. Ez a  várakozás azonban nem jelent tétlenséget:  vizsgáld meg az életedet, hogy vajon úgy éled-e ahogyan szeretnéd, foglalkozz olyan dolgokkal amelyek valóban fontosak neked, elmélkedj, foglalkozz a belső rezdüléseiddel annak érdekében, hogy átalakuljon, kiforrjon, megérjen benned az a változás, amiből a belső fény megszülethet. 

 

Az adventi gyertyagyújtás jelentősége

 

A vasárnaponként meggyújtott négy  gyertya békét, és melegséget áraszt – azt a belső fényt szimbolizálva amire várakozol. 

Az adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya áll, amelyek a hit, a remény,a  szeretet, és az öröm szimbólumai. Advent első, második, és negyedik vasárnapján lila gyertyát, a harmadikon rózsaszínt gyújtunk meg. Advent négy hetében mintegy próbatételként négy különböző tulajdonságot kell megerősíteni magadban. Ezek a következők:

  1. hét : igazságosság (hit)- Minden cselekedetednek hatása van, tehát minden okkal történik. Fogadd el a nehézségeket. Legyenek a gondolataid, érzéseid és cselekedeteid összhangban. Bocsáss meg mindenkinek – ezzel nem nekik, hanem önmagadnak teszel jót.
  2. hét: mértékletesség (remény)- légy minden cselekedetedben mértékletes – a szeretetedet nem az ajándékok értéke, és nagysága fogja megmutatni, hanem az a figyelem, amellyel a másik felé fordulsz ( egy személyre szóló kézzel készített ajándék jobban kifejezheti a szeretetet, mint egy személytelen tömegcikk) 
  3. hét : bátorság (öröm)- engedd el félelmeidet, aggodalmaidat, végezz több relaxációt, meditációt, urald az  érzelmeidet, gondolataidat
  4.  hét : bölcsesség (szeretet)- higgy  abban, hogy minden helyzetben tudni fogod, hogy mit kell tenned. Éld meg a készülődés minden pillanatát – gondolj szeretettel azokra, akikért az ünnepi menüt készíted, a fát díszíted, a lakást dekorálod. Szeresd önmagad is – és adj időt magadnak arra, hogy feltöltődj. 

Meghittség, nyugalom, fenyőillat, készülődés… Az idei adventi időszak és a Karácsony Neked is más lesz, mint ahogy azt eddig megszoktad. Lemondásokkal és kompromisszumokkal fog járni, de egy biztos:  az ünnep varázsát – a belső fényre való várakozás csodáját – nem tudja elvenni tőled senki, mert az ott van legbelül… 

Szeretetteljes adventi várakozást, és meghitt fényes Karácsonyt mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)