Barion Pixel

Jógagyakorlással még szerelmi kapcsolatunk is harmonikusabb lesz…

Amikor meghallom, hogy valaki jógázik, akkor nem csupán azt feltételezem róla, hogy az egészséges életmód híve, aki szereti az egészséges táplálékokat, hanem arról is meg vagyok győződve, hogy az illető borzasztó nagy önfegyelemmel is rendelkezik, és persze biztos nagyon csinos és hajlékony is.

Azt hiszem, a meglátásaimban nem tévedek, hiszen a legtöbb ember, akinek élete része a jóga, valóban teljesen más életet él, mint azok, akik soha életükben nem jógáztak. Abban is biztos vagyok, hogy ezek az emberek boldog, harmonikus és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, hiszen a jóga egyfajta pozitív életszemlélettel is megajándékozza őket, amelynek csak hasznát vehetik a házasságukban.

Az életben sok esetben kell rugalmasnak lenni, hiszen nem megy mindig minden a tervek szerint. Hiába határozunk el valamit, ha valami közbejön. Persze ilyenkor idegesek és esetleg még dühösek is lehetünk. Aki jógázik, általában sokkal rugalmasabb és türelmesebb, márpedig ez szintén nagyon hasznos emberi tulajdonság, amelyet nagyon jól tudunk kamatoztatni a kapcsolatunkban.

Ezek az emberek öntudatosabbak is, mégis életük része a spontaneitás. És nem szorítják az életüket merev szabályok közé, amely nagyon hasznos tud lenni, ha valaki egy másik emberrel él együtt, hiszen egy párkapcsolatot sem lehet előírások szerint élni.

Bizony vannak olyan időszakok, amikor szükségünk van arra, hogy még toleránsabbak és megértőbbek legyünk a párunkkal szemben, és az életünkben mindig jöhetnek olyan időszakok, amikor kicsit lazábbak és elfogadóbbak vagyunk a társunk irányába. Gondolok itt például arra, ha a párunknak több munkája van, mert előléptették, vagy éppen egy új munkahelyen kell megfelelnie az elvárásoknak és ilyenkor kicsit több otthoni feladat hárul ránk.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Párkapcsolat. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A boldog kapcsolat összetevői többek között a megfelelő önbecsülés, a kitartás és az akaraterő. Ugyanis ha helyén van az önértékelésünk, akkor a partnerünkkel egyenlők lehetünk, és soha senki nem tud bennünket alárendelt szerepbe kényszeríteni. Ha kitartók vagyunk, akkor jöhet bármilyen probléma és nehézség, a párkapcsolatunkat senki és semmi nem tudja megingatni.

Ha van bennünk elegendő akarat, akkor képesek leszünk lépéseket és erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy a házasságunk egyre jobb és jobb legyen. Hiszen a boldog kapcsolatért nap mint nap meg kell küzdeni, merthogy a boldogító igen kimondásakor senki sem kap egy varázspálcát, amelynek segítségével hipp-hopp minden gondunk és bajunk tovaszáll. A jóga többek között arra is megtanít, hogy értékeljük önmagunkat, legyen akaratunk és kitartásunk.

Mikor lehet boldog a párkapcsolatunk? Nyilván ehhez szeretnünk kell önmagunkat és a társunkat, akinek azért fogtuk meg a kezét néhány hónapja, éve vagy évtizede, mert vele szeretnénk végigsétálni azon a bizonyos úton. Fontos, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mindezt a jógától megkaphatjuk. A jóga megtanít arra, hogyan engedjük el a rosszat és hogyan fogadjuk be a jó és hasznos dolgokat.

A párkapcsolatban erre igazán nagy szükségünk van. A párkapcsolatban tudnunk kell, mi tesz bennünket boldoggá testileg, lelkileg, szellemileg és érzelmileg. Boldogok csak ekkor lehetünk. Ha nem tudjuk elmondani a párunknak, hogy mire van szükségünk, ő nem tudja kitalálni helyettünk. Ebben is segítségünkre lehet a jóga.

Vágyainkat mondatokba foglalva mondhatjuk el a társunknak, hogy mi tesz bennünket boldoggá. A jóga ehhez sok-sok türelmet ad. A türelem pedig nagyon fontos, hogy a párunkkal történő kommunikáció során megértessük a kedvesünkkel, hogy mit és hogyan akarunk.

A jóga oldja a feszültséget és nyugtató hatást gyakorol ránk. Erre is szükségünk van, ha párkapcsolatban élünk, hiszen még a legboldogabb házasságban is akadnak nézeteltérések és viták, amelyet ha nyugodtan és higgadtan vagyunk képesek megbeszélni, akkor a megoldás is sokkal hamarabb születik meg.

A boldog párkapcsolat alapja a kielégítő házasélet. A jóga által nemcsak fittebbek és hajlékonyabbak lehetünk, hanem ez a fajta mozgás kiegyensúlyozó hatással van a hormonháztartásunkra, illetve megerősíti az izmainkat, amely igen csak jól jön, ha gyakran szeretünk a kedvesünkkel szerelmeskedni.

(forrás: https://eletmod50.com/jogaval-a-szerelmi-kapcsolatunk-is-harmonikusabb-lehet/ )