Barion Pixel

Jógázással megelőzhető a cukorbetegség?

Egyre több cukorbeteg jógázik, hogy életminősége és egészségi állapota javuljon. Mára az egészségügyi szakemberek is megerősítették, hogy a cukorbetegek élete könnyebbé válhat ezzel a mozgásformával. Hiszen a jóga olyan pozíciókat, mozdulatsorokat ( úgynevezett aszanákat), légzési technikákat és meditációt foglal magába, melyek együttesen szolgálják a fizikai és a szellemi jólétet.

Több kutatás is alátámasztja, hogy a jóga rendszeres gyakorlása segíthet a stressz, és a vérnyomás csökkentésében, valamint az általános jólét javításában. A jóga gyakorlatok elősegítik a légzés, az elme és a test összehangolását, ezáltal megteremtve a belső békét, a teljes ellazulást.

A rendszeres jógázás számos előnnyel járhat:

  • jobban alszol
  • csökken a szorongásod
  • jobban érzed magad a bőrödben
  • véd a krónikus betegségektől
  • javítja az emésztésed, a keringésed és az immunrendszered
  • javul a testtartásod, az izmaid rugalmasabbak lesznek
  • segít fókuszálni, miközben energiával tölt fel
  • fokozza a légzőszervi, neurológiai és endokrin szerveid működését

Előnyök a cukorbetegek számára

A jóga a cukorbetegség kezelésében és megelőzésében is hatékony megoldás lehet. Számos tanulmány támasztja alá azt az állítást, mely szerint a jóga és a meditáció csökkenti a stresszel kapcsolatos hiperglikémiát (magas vércukorszint), és pozitív hatással van a vércukorszint szabályozására.

A mentális stressz irányítása, feloldása a diabétesz kezelésének egyik kulcsa. A cukorbetegek a helyes légzés, a meditáció és a jógapózok segítségével elsajátíthatják a különböző relaxációs technikákat, amelyek segíthetnek a kortizol és más stresszhormonok szabályozásában. Ezzel pedig féken tarthatják a vérnyomást és a vércukorszintet.

Egészséges test, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Jógázással megelőzhető a cukorbetegség?

Serkenti a hasnyálmirigy sejtek működését – a jóga pozíciók amellett, hogy segítenek a relaxációban, a hasnyálmirigyet​​ is átmasszírozzák, ami stimulálja az inzulintermelő béta sejteket.

Megdolgoztatja az izmokat – a testmozgás más formáihoz hasonlóan, a jóga is növeli az izomsejtek glükóz felvételét, alacsonyan tartja a vércukorszintet, javítja a vérkeringést, és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Elindítja a fogyást – a jóga gyakorlása csökkentheti a súlyt és javíthatja a testsúlyszabályozást. Mindkettő fontos szerepet játszik a cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek megelőzésében.

Kitisztítja az elmét – a rendszeres jógagyakorlás segíthet a koncentrációban, összpontosításban, ezáltal a cukorbetegség mentális kezelésében is.

A jógaterápia előnyeit több tanulmány is kimutatta, amely mára a cukorbetegség egyik leghatékonyabb természetes kezelési módjává nőtte ki magát.

Egészséges test, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .