Barion Pixel

Karácsonyi üzenet és köszöntő 2020

A karácsony a belső alkímiai átalakulás, a spirituális felemelkedés, Krisztusi tudatra ébredés, a Kundalini tűz allegorikus története. Az Azoth füst Tűz és Víz keveredése, prana és apana vayuk keveredése a központi a csatornában, a kundalini energia emelkedése. Bár a magyar kultúrában a Télapó december 6-án érkezik, az angolszász vidékeken karácsonykor száll alá a kéményen keresztül. A kémény a gerincet reprezentálja, a tűz, nem más, mint a kundalini energia a gerinc alján.

A Mikulás leszállása az északi sarokról (a korona csakrából) majd távozása a kéményen, azaz a KORONA csakrán át, a megvilágosodást, a kundalíni energia megtapasztalását reprezentálja, ami kitartó belső alkímiai munka eredményeképpen lehetséges, bár megtörténhet spontán, váratlanul is.

Az angol elnevezés Santa Claus vagy Saint Claus egyértelműbben rámutat az elnevezés eredetére, mint a magyar Mikulás szó. A „claustrum” olaj, a szent olaj a testünkben, amely a kundalíni tüzet meggyújtja.

Minden alkalommal, amikor a Mikulás érkezik, ajándékot is hoz, amely a magasabb tudatossági szintre lépés szimbólumaként, a spirituális fejlődés ajándékaként értelmezhető. A kis Jézusnak, a krisztusi gyermeknek a három király szintén ajándékot hoz, Tömjént, Mirhát és Aranyat.

A tömjén és a mirha ősidők óta használt igen értékes gyógyhatású növény. A nyugat emberekben nem igazán tudatosul ennek a két gyógynövénynek a fontossága sem fiziológiai, gyógyászati, sem spirituális szempontból. Pedig ez a két növényt a régi időkben az arannyal egyenértékűnek tekintették, mivel számtalan betegség- gyógyítására kiválóak. Most esszenciális olajok formájában lehet hozzájuk jutni.

A spirituális úton járók számára ugyancsak fontos segédeszköz lehet mindkettő, mivel a tömjén a tobozmirigy és hipotalamusz, a mirha pedig és az agyalapi mirigy működését stimulálja.

Ez a három mirigy reprezentálja a korona lámpását, amit kristály palotának is hívunk. Amikor ennek a három mirigynek a működése összehangolt és kapcsolódott, akkor a fej koronája, azaz a „glória” aktiválódik.

A Biblia az aranyat, a tömjént és a mirhát, mint a Háromkirályok ajándékát említi, amelyet a gyermek Jézusnak adományként hozta. A Rózsa olaj a legmagasabb rezgésű olaj, a szív energiáját reprezentálja. Rengeteg forrás utal Szent Máriára és a Rózsára. Gyönyörű kép: a karácsonyi hófehér tájon a hó alól kibúvó vörös rózsa: a Krisztusi tudat emelkedése a tisztaságból.

A mirha és a tömjén olajak nagy mennyiségben tartalmaznak Sesquiterpent, ami segítségükre van az agyi- vérellátás blokkok áttörésében és ezáltal képesek hatni a hipotalamusz, a tobozmirigy és az agyalapi mirigy működésére.

Ez a három olaj az agyi claustrum természetes váladékával vegyülve meggyújthatja a belső lámpást, elvezethet a megvilágosodáshoz. A tudati emelkedés nem más, mint az utolsó 30 centi megtétele, a legnehezebb, út, alászállás a fejből, a szívbe.

2020 egy nagyon különleges év volt, hatalmas tanulási görbe és feladat mindannyiunk számára, az átalakulásé. 2020. december 21-i különleges energiájú napfordulóval az Vízöntő korszak hivatalosan is megkezdődött. Még nagyon az elején vagyunk, még hosszú út áll előttünk, de a változásoknak már nem lehet az útjába állni.

Azonban azok a frekvenciák, amelyek a mostani bolygóállásokkal érkeznek a Földre sokak számára már nem befogadhatóak, fizikálisan nincsenek megfelelően felkészülve az új energiáka, amint ezt a jelenlegi helyzet is mutatja. Csak rendszeres spirituális gyakorlattal, jógával meditációval lehet megtisztulni, és minden szinten -fizikálisan, mentálisan és érzelmileg- is befogadni az új rezgéseket.

Mélységes hálával a szívemben azoknak, akik ebben a nehéz időszakban is megoldották, megtették az erőfeszítést azért, („gyakorolták a HATHÁT”), hogy együtt maradhassunk, hogy EGYségben tarthassuk ezt a kis közösséget, megadhassuk egymásnak közös gyakorlások örömét, még akkor is, amikor ebben az évben látszólag minden ez ellen irányult… Ilyenkor mutatkozik meg igazán, mekkora ereje van a tanításoknak…

De ne feledjétek, hogy mostantól mindennél fontosabb a kitartó, állhatatos és rendszeres gyakorlás. Ne hagyjátok abba. Bármi áron, bármilyen körülmények között online és / vagy offline, de jövőre is találkozunk, várok mindenkit vissza. Addig pedig Békés, Boldog, Bőségben, Szeretetben, Egészségben Gazdag Karácsonyt Kívánok Mindenkinek és Jó Pihenést.

Namaste,
Lenkefi Mónika

jógaoktató
support@kezdojoga.hu

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .