Karácsonyi üzenet és köszöntő 2020

A karácsony a belső alkímiai átalakulás, a spirituális felemelkedés, Krisztusi tudatra ébredés, a Kundalini tűz allegorikus története. Az Azoth füst Tűz és Víz keveredése, prana és apana vayuk keveredése a központi a csatornában, a kundalini energia emelkedése. Bár a magyar kultúrában a Télapó december 6-án érkezik, az angolszász vidékeken karácsonykor száll alá a kéményen keresztül. A kémény a gerincet reprezentálja, a tűz, nem más, mint a kundalini energia a gerinc alján.

A Mikulás leszállása az északi sarokról (a korona csakrából) majd távozása a kéményen, azaz a KORONA csakrán át, a megvilágosodást, a kundalíni energia megtapasztalását reprezentálja, ami kitartó belső alkímiai munka eredményeképpen lehetséges, bár megtörténhet spontán, váratlanul is.

Az angol elnevezés Santa Claus vagy Saint Claus egyértelműbben rámutat az elnevezés eredetére, mint a magyar Mikulás szó. A „claustrum” olaj, a szent olaj a testünkben, amely a kundalíni tüzet meggyújtja.

Minden alkalommal, amikor a Mikulás érkezik, ajándékot is hoz, amely a magasabb tudatossági szintre lépés szimbólumaként, a spirituális fejlődés ajándékaként értelmezhető. A kis Jézusnak, a krisztusi gyermeknek a három király szintén ajándékot hoz, Tömjént, Mirhát és Aranyat.

A tömjén és a mirha ősidők óta használt igen értékes gyógyhatású növény. A nyugat emberekben nem igazán tudatosul ennek a két gyógynövénynek a fontossága sem fiziológiai, gyógyászati, sem spirituális szempontból. Pedig ez a két növényt a régi időkben az arannyal egyenértékűnek tekintették, mivel számtalan betegség- gyógyítására kiválóak. Most esszenciális olajok formájában lehet hozzájuk jutni.

A spirituális úton járók számára ugyancsak fontos segédeszköz lehet mindkettő, mivel a tömjén a tobozmirigy és hipotalamusz, a mirha pedig és az agyalapi mirigy működését stimulálja.

Ez a három mirigy reprezentálja a korona lámpását, amit kristály palotának is hívunk. Amikor ennek a három mirigynek a működése összehangolt és kapcsolódott, akkor a fej koronája, azaz a „glória” aktiválódik.

A Biblia az aranyat, a tömjént és a mirhát, mint a Háromkirályok ajándékát említi, amelyet a gyermek Jézusnak adományként hozta. A Rózsa olaj a legmagasabb rezgésű olaj, a szív energiáját reprezentálja. Rengeteg forrás utal Szent Máriára és a Rózsára. Gyönyörű kép: a karácsonyi hófehér tájon a hó alól kibúvó vörös rózsa: a Krisztusi tudat emelkedése a tisztaságból.

A mirha és a tömjén olajak nagy mennyiségben tartalmaznak Sesquiterpent, ami segítségükre van az agyi- vérellátás blokkok áttörésében és ezáltal képesek hatni a hipotalamusz, a tobozmirigy és az agyalapi mirigy működésére.

Ez a három olaj az agyi claustrum természetes váladékával vegyülve meggyújthatja a belső lámpást, elvezethet a megvilágosodáshoz. A tudati emelkedés nem más, mint az utolsó 30 centi megtétele, a legnehezebb, út, alászállás a fejből, a szívbe.

2020 egy nagyon különleges év volt, hatalmas tanulási görbe és feladat mindannyiunk számára, az átalakulásé. 2020. december 21-i különleges energiájú napfordulóval az Vízöntő korszak hivatalosan is megkezdődött. Még nagyon az elején vagyunk, még hosszú út áll előttünk, de a változásoknak már nem lehet az útjába állni.

Azonban azok a frekvenciák, amelyek a mostani bolygóállásokkal érkeznek a Földre sokak számára már nem befogadhatóak, fizikálisan nincsenek megfelelően felkészülve az új energiáka, amint ezt a jelenlegi helyzet is mutatja. Csak rendszeres spirituális gyakorlattal, jógával meditációval lehet megtisztulni, és minden szinten -fizikálisan, mentálisan és érzelmileg- is befogadni az új rezgéseket.

Mélységes hálával a szívemben azoknak, akik ebben a nehéz időszakban is megoldották, megtették az erőfeszítést azért, („gyakorolták a HATHÁT”), hogy együtt maradhassunk, hogy EGYségben tarthassuk ezt a kis közösséget, megadhassuk egymásnak közös gyakorlások örömét, még akkor is, amikor ebben az évben látszólag minden ez ellen irányult… Ilyenkor mutatkozik meg igazán, mekkora ereje van a tanításoknak…

De ne feledjétek, hogy mostantól mindennél fontosabb a kitartó, állhatatos és rendszeres gyakorlás. Ne hagyjátok abba. Bármi áron, bármilyen körülmények között online és / vagy offline, de jövőre is találkozunk, várok mindenkit vissza. Addig pedig Békés, Boldog, Bőségben, Szeretetben, Egészségben Gazdag Karácsonyt Kívánok Mindenkinek és Jó Pihenést.

Namaste,
Lenkefi Mónika

jógaoktató
support@kezdojoga.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)