Barion Pixel

Krónikus fáradtságban szenvedsz? Itt a megoldás.

Ha krónikus fáradtságban vagy autoimmun betegségben szenvedsz, valószínűleg a nap egy részét ágyban kell töltened, így nem végezhetsz aktív mozgást. A jó hír az, hogy vannak olyan jóga gyakorlatok melyeket még így is eredményesen csinálhatsz.

A gyakorlatok hatása hamar megtapasztalható az ágyban vagy a szőnyegen fekve is. Itt az idő, hogy megtaláld azokat a pozíciókat melyekben komfortosan érzed magad.  

Fekvés közben a gravitáció másképp hat a testedre. Fekvő pozícióban egy karemelés más élményt nyújt, mint ha ülő helyzetben nyújtóztatnád a fejed felé.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Csontok. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Egy ilyen pózban az energia áramlása a csípő és a váll nyitását segíti. Ez egy hatékony gyakorlat, ha sok időt töltesz az ágyban. Szintén hasznos lehet a krónikus betegségben szenvedők fáradtságának enyhítésére vagy akár műtét előtt és után is.

Imádkozó póz fekvésben
Feküdj a földre vagy az ágyra és húzd fel a térdeket.
Orron át lélegezz be és a tenyereid érintsd össze a mellkasodon mintha imádkoznál. 

Lélegezz ki, miközben a karjaid a vállakkal párhuzamosan emeled a mennyezet felé, majd ezután nyisd szét a karjaid oldalra.

Lélegezz be, majd kulcsold át kezeiddel a jobb lábad a combod mögött és hajolj a fejeddel a térded felé. Lélegezz ki és engedd le a fejed és a lábad. Ismételd meg a gyakorlatot a bal lábaddal is. 

Ez után lélegezz be, öleld magadhoz mindkét térded a mellkasod felé, és hajolj hozzájuk közel a fejeddel. Lélegezz ki és engedd el a fejed és a lábaid.

Lélegezz be, és nyújtsd ki a karjaid oldalra. Kilégzés közben emeld fel a  karod a mennyezet felé, majd engedd vissza a mellkasodhoz. Lélegezz ki, és érintsd  össze a tenyereid  a mellkasodon mintha imádkoznál. Ezt a gyakorlatot akár minden nap megismételheted.

( forrás: https://www.yogajournal.com/practice/bed-sun-salutation)

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .