Mélylégzés gyakorlása a stressz ellen

A légzés egy olyan dolog, amelyet teljesen természetesnek és magától értetődő. Ha megfelelő a légzés és képes vagy elsajátítani a mélylégzés technikáját, akkor nemcsak a szervezet méregtelenítését segítheted elő, hanem a stresszoldást is.

Miért fontos a mély és a helyes légzés?

Azért, hogy a toxinok ki tudjanak ürülni a szervezetből. Ha nem megfelelő a légzés, akkor a nyirokrendszer sem tudja a munkáját megfelelően elvégezni.
A nyirokrendszer semlegesíti és elszállítja a toxinokat, amelyek a májon és a vesén keresztül kiürülnek. Ahhoz, hogy megfelelően működjön a keringés, a szívnek is tökéletesen kell működnie. A nyirokrendszer hibátlan működése érdekében, nemcsak megfelelő légzéstechnika elsajátítására, hanem rendszeres testmozgásra is szükség van.

Következmények:

Testmozgás és megfelelő légzés nélkül hatékony méregtelenítés nem lehetséges, a nyirokrendszer működése lelassul. Ennek következménye lesz a súlygyarapodás, a gyakori fáradtság, a magas vérnyomás és gyulladás is kialakulhat a szervezetben. Szerencsére egy egyszerű gyakorlat sokat javíthat a nyirokrendszer egészségi állapotán: a mély légző gyakorlat.

Megoldás:

A keleti kultúrák és a jógát űző emberek nagyon is jól tudják, hogy milyen fontos szerepe van a mély és a helyesen kivitelezett légzőgyakorlatoknak. Ez nemcsak az egészséget, hanem a testi, lelki és szellemi jólétet is biztosítani tudja egyben. Ezáltal elősegíti a szervek megfelelő működését és biztosítja a nyirokrendszer egészségét.

A helyes légzés szinte masszírozza a nyirokrendszert és a belső szerveket.

A mély légzés pozitív hatásai:

  • Elősegíti a celluláris méregtelenítését és a szerveket, szöveteket friss, tápláló oxigénnel látja el.
  • A megfelelő légzés elősegíti, hogy a szervezete megszabaduljon a toxinoktól, miközben tápláló oxigén jut a sejtekhez, így a szövetek és a szervek stimulálódnak.
  • A mélylégzés a paraszimpatikus idegrendszerre is kedvező hatással van.
  • A légzés csökkenti a testet és a lelket érő stresszhatásokat, így biztosítja a lelki nyugalmat és a testi egészséget.
  • A légzés elengedhetetlen a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez, de még az edzések hatásainak maximalizálásához is nagyon fontos.
  • A mélylégzés elősegíti a zsírégető folyamatokat, hiszen csökkenti a stresszt.

A mélylégzés technikája könnyen elsajátítható, amelyet aztán bárhol és bármikor elvégezhetünk. Naponta több alkalommal is érdemes alkalmazni, hiszen pozitív hatással van testre és lélekre egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)