Barion Pixel

Mélylégzés gyakorlása a stressz ellen

A légzés egy olyan dolog, amelyet teljesen természetesnek és magától értetődő. Ha megfelelő a légzés és képes vagy elsajátítani a mélylégzés technikáját, akkor nemcsak a szervezet méregtelenítését segítheted elő, hanem a stresszoldást is.

Miért fontos a mély és a helyes légzés?

Azért, hogy a toxinok ki tudjanak ürülni a szervezetből. Ha nem megfelelő a légzés, akkor a nyirokrendszer sem tudja a munkáját megfelelően elvégezni.
A nyirokrendszer semlegesíti és elszállítja a toxinokat, amelyek a májon és a vesén keresztül kiürülnek. Ahhoz, hogy megfelelően működjön a keringés, a szívnek is tökéletesen kell működnie. A nyirokrendszer hibátlan működése érdekében, nemcsak megfelelő légzéstechnika elsajátítására, hanem rendszeres testmozgásra is szükség van.

Következmények:

Testmozgás és megfelelő légzés nélkül hatékony méregtelenítés nem lehetséges, a nyirokrendszer működése lelassul. Ennek következménye lesz a súlygyarapodás, a gyakori fáradtság, a magas vérnyomás és gyulladás is kialakulhat a szervezetben. Szerencsére egy egyszerű gyakorlat sokat javíthat a nyirokrendszer egészségi állapotán: a mély légző gyakorlat.

Megoldás:

A keleti kultúrák és a jógát űző emberek nagyon is jól tudják, hogy milyen fontos szerepe van a mély és a helyesen kivitelezett légzőgyakorlatoknak. Ez nemcsak az egészséget, hanem a testi, lelki és szellemi jólétet is biztosítani tudja egyben. Ezáltal elősegíti a szervek megfelelő működését és biztosítja a nyirokrendszer egészségét.

A helyes légzés szinte masszírozza a nyirokrendszert és a belső szerveket.

A mély légzés pozitív hatásai:

  • Elősegíti a celluláris méregtelenítését és a szerveket, szöveteket friss, tápláló oxigénnel látja el.
  • A megfelelő légzés elősegíti, hogy a szervezete megszabaduljon a toxinoktól, miközben tápláló oxigén jut a sejtekhez, így a szövetek és a szervek stimulálódnak.
  • A mélylégzés a paraszimpatikus idegrendszerre is kedvező hatással van.
  • A légzés csökkenti a testet és a lelket érő stresszhatásokat, így biztosítja a lelki nyugalmat és a testi egészséget.
  • A légzés elengedhetetlen a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez, de még az edzések hatásainak maximalizálásához is nagyon fontos.
  • A mélylégzés elősegíti a zsírégető folyamatokat, hiszen csökkenti a stresszt.

A mélylégzés technikája könnyen elsajátítható, amelyet aztán bárhol és bármikor elvégezhetünk. Naponta több alkalommal is érdemes alkalmazni, hiszen pozitív hatással van testre és lélekre egyaránt.

2 hozzászólás a(z) “Mélylégzés gyakorlása a stressz ellen”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .