Barion Pixel

Mi okozhat túlzott izzadást?

Az izzadással nincs semmi probléma. Nyáron, vagy megerőltető munkavégzés, edzés alatt természetes, hogy alaposan megizzadunk. De mi van akkor, ha valaki télen is nagyon izzad? A túlzott izzadás egy figyelmeztető jel is lehet, hiszen nem minden esetben jelenti azt, hogy minden rendben van az egészséggel.

Az izzadás segítséget nyújt a belső hőmérséklet szabályozásában. Amikor a test felmelegszik, akkor verejtékezünk. Amikor az izzadtság elpárolog, akkor a szervezet hőmérséklete ismét normálissá válik. A túlzott izzadás egyik oka a stressz is lehet. Bizonyára tapasztalta már, ha ideges, feszült emberrel találkozott és kezet fogott az illetővel, akkor nyirkos volt a tenyere.

A génjeink határozzák meg a verejtékmirigyeink számát, így némileg a genetikánktól is függ, hogy mennyire vagyunk izzadósak. Sajnos az izzadás akkor is lehet túlzott mértékű, ha valamilyen betegségben szenvedünk, de egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet a kóros verejtékezés. Egyes antibiotikumoknak, antidepresszánsoknak, illetve magas vérnyomásra szedett gyógyszereknek is lehetnek ilyen mellékhatásaik.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

A pajzsmirigy rendellenes működése is okozhat túlzott mértékű izzadást. Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, akkor beteg lesz, vagyis fokozott működésbe is kezdhet, de alul is működhet.

Néhány krónikus betegség – daganatos betegség, szívbetegség, tüdőbetegség – is okozhat túlzott mértékű verejtékezést.

A központi idegrendszer működési zavara miatt is erőteljesen izzadhatunk. Nagyon sokan emiatt a zavar miatt izzadnak a kelleténél jobban. Ilyenkor nemcsak a hónalj válik nyirkossá, hanem a kezek, a lábak és még az arc is izzadhat.

Ha betegség okozza a túlzott izzadást, akkor is enyhíthetjük a tünetet. Próbáljon kevesebb alkalommal csípős, fűszeres ételt fogyasztani.

Használjon mindig pamut és ne műszálas ruhákat. Ez utóbbi nem hagyja kellőképpen lélegezni a bőrt, és ez is okozhat izzadást.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

Amennyiben idegesség okozza az izzadást, sajátítson el relaxációs technikákat, hogy lecsillapítsa az idegrendszerét. Fogyasszon gyógynövényes nyugtató teákat. Nagyon hatásos lehet a citromfű, a levendula, de az aranygyökérnek is nagyon csodálatos hatásai vannak.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/mi-okozhat-tulzott-izzadast/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .