Barion Pixel

Vajon mitől jó egy házasság 50 éves kor után is?

Manapság ritka, hogy kiegyensúlyozott és boldog párokkal találkozunk, akik hosszú ideje élnek házasságban. Joggal tehetjük fel ilyenkor a kérdést, hogy mi lehet azoknak a házaspároknak a titka, akik mégis együtt maradnak. Mit tesznek annak érdekében, hogy még hosszú évtizedek múltán is boldogok és jól érzik magukat együtt?

Nos, válaszok ugyan léteznek, de sokan mondják azt, hogy ahhoz, hogy két ember kapcsolata sokáig és jól működjön, sok mindenre van szükség. Azonban nem lehet „receptet írni”, hiszen minden embernél más válhat be, minden házaspárnak más lehet jó, amitől boldogan és harmonikusan élnek.

Egyesek úgy vélik, hogy a kapcsolat sikerességéhez nem kell más, minthogy merjünk önmagunk lenni. Mindezt úgy kell azonban elképzelni, hogy közben tisztelettel vagyunk a másik felé. Nagyon fontos az őszinteség és az elkötelezettség is a másik irányába. Az őszinteség és a becsületesség adja a kapcsolat integritását.

Egy kapcsolatban nem lehet önzőnek lenni. Nemcsak meghallgatni kell a másik felet, de segítő kezet is kell tudni nyújtani, ha a helyzet és a másik személy úgy kívánja.

Rendszeres Mozgás. Kiegyensúlyozott Élet. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Egy egészséges párkapcsolatban érzelmileg teljesen biztonságban érezzük magunkat. Nincs hűtlenség, nincsenek hatalmas veszekedések és a kapcsolatból való kikacsingatások sem.

Minden házasságban vannak konfliktusok. De ahhoz, hogy ezeket meg tudjuk oldani, nagyon jó konfliktuskezelő képességre van szükség. Mindkét fél részéről. Az eltérő gondolkodásmód még nem feltétlenül okoz ellentéteket, a hangsúly a megoldáson van. Ha a két fél hajlandó kompromisszumot kötni, leülni és megbeszélni a problémákat, akkor nem lehet olyan gond, amelyet ne tudnának megbeszélni.

Nagyon lényeges a pozitív kommunikáció is a felek között. Az egészséges kommunikációban nem azt mondjuk el, hogy mit nem akarunk, hanem arról beszélünk, hogy mit szeretnénk. A kritikát is lehet szépen tálalni. Ha valami nem tetszik a másik viselkedésében, azt szépen, kulturáltan is el lehet mondani.

A beszélgetés során nagyon fontos az osztatlan figyelem. Ha odafigyelünk a párunkra, ő is oda fog figyelni ránk. Házassági problémákat – és más dolgokat, legyen az pozitív vagy negatív – csak így lehet, csak így érdemes megbeszélni és megoldani.

(forrás: eletmod50.com)

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .