Barion Pixel

10 tipp hogyan fejleszd az intuíciód a jóga segítségével

Neked milyenek a megérzéseid? Mennyire befolyásolják a döntéseidet? Hallgatsz azokra  a bizonyos belső hangokra, amelyek halkan, de határozottan megsúgják a számodra mi a helyes, és mi az amivel óvatosnak kell lenned? Meddig bízol bennük, és mi történik, ha pont az ellenkezőjét teszed annak, amit az intuícióid mondanak?

Az intuíció misztikusnak tűnik, de nem az

Bármennyire is hajlamos vagy az intuícióidat misztifikálni – a megérzéseid működése  mégsem misztikus “jövőbe látási” képességet jelent. Minden nap információk milliói érnek, amelyek közül sok olyan van, amelyik még ha tudattalanul is, de elraktározódik az agyadban, majd szükség esetén – döntéshelyzetben a felszínre kerül és a segítségedre van. Ezek a gondolatok, érzések, információk próbálnak a helyes döntés felé terelgetni, persze komplex helyzetekben nem mindig pontosak, sőt egyenesen hátráltathatnak is. 

Mikor hallgass a megérzéseidre?

Az intuíció váratlanul jön –  a kreativitásod jelentős eleme, teljesen egyedi, és rád jellemző.  Olyan ösztönös megértés, amely nem következtetéseken alapul. Csak egyetlen probléma van vele – bizonyos helyzetekben pusztán a megérzéseidben nem lehet megbízni, mert gyakran ellentmondanak mindennek: az érzéseidnek, az értelemnek, a szokásaidnak, emiatt sokszor félre is vihetnek. Ezért mindig Neked kell mérlegelned azt,  hogy az adott szituációban az eszedre, a megérzéseidre, vagy ezek kombinációjára hallgatsz. Szerencsére az intuíció fejleszthető – segítségével kapcsolatba léphetsz a valós vágyaiddal, harmonikusabbá válhat az életed, jobb döntéseket tudsz hozni.  Ahhoz, hogy minél biztosabban támaszkodhass a megérzéseidre elengedhetetlen, hogy megismerd saját magad, a gondolataidat, az érzéseidet, a reakcióidat. 

10 tipp hogyan fejleszd az intuíciódat a jóga segítségével

Az intuíció az emberi elme természetes állapota, a Te számodra is elérhető és fejleszthető. Az intuíció akkor is működésbe lép, ha nem veszel tudomást róla, és nem vagy hajlandó közelebbről megbarátkozni a létezésével – befolyásolja a választásaidat, döntéseidet. Mennyivel egyszerűbbé  és harmonikusabbá válna az életed, ha élnél a megérzéseidben rejlő lehetőségekkel.

Az intuíció fejlesztésének leghatékonyabb módja a  jóga rendszeres és következetes gyakorlása:

 

  1. Sajátítsd el a  megfelelő jógalégzést!- a helyes légzés az összes jóga technika és gyakorlat központi részét képezi, nem véletlenül. Jelentősen befolyásolja a közérzetedet, az érzelmeidet, és az aktuális lelki állapotodat – segitségével visszanyerheted a belső egyensúlyodat
  2. Nézz magadba – és szelektálj! – ha tele vagy önmagaddal kapcsolatos  téves elképzelésekkel addig az intuíciód nem lesz működőképes. 
  3. Meditálj rendszeresen! – a meditáció lecsendesíti az elmédet, csökkenti a zavaró negatív gondolatokat, megnyugtatja az idegrendszeredet, és megtanít befelé figyelni.  Mindez azért fontos, mert az új gondolatok,az  inspiráció, a valódi felismerés, csak egy nyugodt és tiszta elmében képes a felszínre kerülni
  4. Relaxálj! – tanuld meg elengedni azokat a testi, lelki, mentális feszültségeket, és  azokat a nemkívánatos gondolatokat, amelyek az életedben akadályként vannak jelen.
  5. Lassulj le! – amikor végre időt adsz magadnak a lassításra, az intuíciód Rád fog találni. 
  6. Gondolkodj pozitívan! – ne állíts akadályokat magad elé a negatív hozzáállásoddal!
  7. Fedezd fel a belső tudásodat! – ha kapcsolódni tudsz ahhoz, aki valójában vagy, akkor tovább tudsz lépni, képes leszel irányítani a fizikai világodat.
  8. Higgy a saját belső erődben, és ne blokkold a megérzéseidet – felejtsd el az aggályaidat és a kétségeidet , bízz a saját értékeidben és a saját tudásodban- igy képes leszel észrevenni a jeleket. A  jeleket amelyek útmutatóként szolgálnak a célod felé vezető úton. 
  9. Engedj el bizonyos berögződéseket és nyiss utat magadnak egy új megértés és elfogadás felé
  10. Éld meg a pillanatot! – éld meg a leghétköznapibb cselekvéseidet is, mert így elkerülheted a szociális elszigetelődés okozta figyelemvesztést, képes  leszel odafigyelni és tudatosítani a vágyaidat. 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .