Barion Pixel

Stresszoldás 5 módszerrel

Manapság egyre többen kerülnek stresszes állapotba. Az, hogy kit, hogyan érint a stressz, sok mindennek a függvénye. Vannak, akik könnyen túl tudnak lépni egy-egy stresszes helyzeten, másokat viszont minden apróság megvisel. Azonban, ha hajlamosak vagyunk egy-egy stresszes helyzet miatt mély letargiába zuhanni, mindenképpen sajátítsunk el stresszkezelő technikákat, mivel a stressz nemcsak a fizikai egészséget rombolja, hanem mentálisan is beteggé tesz.

A feszült állapot hihetetlen módon csökkenti az energiánkat, ami viszont a teljesítményünkre nyomja rá a bélyeget. Mi a teendő?

Védekezz a stressz ellen, mielőtt még megérkezne, és a stresszhormonok szintje se emelkedjen meg a szervezetünkben.

Stresszoldás 5 módszerrel

  1. Mielőtt bármit mondanál vagy tennél, számolj el tízig- ez az egyik legjobb módszer, hiszen a számolás lehetővé teszi, hogy először lehiggadjunk, közben normalizálódhat a stressz szintje.
  2. Szánj saját magadra elegendő időd, hiszen a léleknek le kell csendesednie és az agynak is szüksége van kikapcsolódásra, nem beszélve a testi regenerációról.
  3. Tervezd meg a napod, készíts listát, ezzel elkerülheted, hogy elfelejts fontos feladatokat így a csökkentheted a stresszes helyzeteket.
  4. Tarts énidőket, csináld azt, amit szeretsz. Hallgass zenét, olvass egy számodra érdekes könyvet, menj el masszázsra, jógázz vagy meditálj. A lényeg, hogy élvezd amit csinálsz.
  5. Kerülj kapcsolatba a természettel- egy kellemes séta nemcsak a fizikai, hanem a lelki, a szellemi és az érzelmi egészségünket is támogatja.
E-mail-cím: *

Ennek a hármasnak márpedig összhangban kell állnia egymással annak érdekében, hogy egészségnek mondhassuk magunkat.

Ha szoktál jógázni, mozogni, ha lényegesnek tartod a rendszeres testmozgást, azt érdemes  reggeli órákban is kipróbálnod, hiszen a mozgás hatására endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, mely pozitív hatása megalapozhatja a mindennapjainkat. A reggeli edzés mindemellett javítja a hangulatot és csökkenti a stressz szintjét.

Ha káosz vesz körül, ha nem tervezed meg a mindennapjainkat, ha mindig kifutsz az időből, szintén stresszt generálsz a szervezetedben. Ennek elkerülése érdekében készíts ütemtervet minden napra. Maga a tervezés és a kitűzött célok teljesítése szintén elősegíti, hogy a stressz mentes életet folytass.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .