Barion Pixel

Tápláld és kényeztesd magad!

Úgy érzed, hogy mostanában nem törődtél eleget magaddal? Akkor itt az ideje, hogy megállj egy pillanatra és tápláld a tested, illetve a lelked. Legalább egyetlen napot jelölj ki egy héten, amikor csakis te vagy önmagad számára a legfontosabb személy és csakis önmagaddal, tested és lelked kényeztetésével foglalkozol.

Tápláld és kényeztesd magad!

Azon a napon, amikor csak önmagadra fókuszálsz, mindenképpen iktass be egy méregtelenítő programot, vagyis egy tisztítókúrát. Ezen a napon kerüld a tejtermékeket, a húst, a cukrot, a finomított és a feldolgozott élelmiszereket, a tésztát, a kenyeret, a rizst, na meg persze az alkoholt és a kávét. Mindenképpen friss gyümölcsöt és zöldséget egyél és fogyassz minél több gyümölcslevet, illetve vizet. Naponta legalább 2-2,5 liter vizet mindenképpen fogyassz el. Naponta legalább 1000 mg C-vitamint is vigyél be a szervezetedbe, hiszen ez az egyik legkitűnőbb antioxidáns-forrás a szerveztünk számára. Igyál frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket. Melyek a legjobb kombinációk? Az alma, a zeller és a gyömbér, de a cékla, alma és sárgarépa hármasa is verhetetlen.

Kezdd a napot a helyes légzéssel, hiszen ez hihetetlenül képes megnövelni az energiaszintet. A helyes légzés a sejteket is táplálja, pihenteti az agyat. Ülj vagy feküdj le az ágyadra vagy a padlóra. Lélegezz az orrodon keresztül. Közben képzeld el, hogy milyen csodás hatása van a belélegzett levegőnek. Aztán fújd ki a levegőt a szádon keresztül és képzeld el, ahogyan a méreganyagok távoznak a szervezetedből. Ismételd meg a gyakorlatot 5 percen keresztül. Majd nyisd ki az ablakot és hagyd, hogy a friss levegő beáramoljon az otthonodba és szétáradjon az egész testedben.

E-mail-cím: *

Majd terítsd ki a jógamatracodat és kezdj el jógázni, de az sem rossz ötlet, ha futsz egy keveset a természetben. Csak engedd magad ellazulni és hagyd, hogy a vérkeringésed kicsit felpezsdüljön.

A reggeli tornát követően készíts magadnak egy zöldturmixos italt. Ha ez kevésnek bizonyul és még mindig éhes vagy, akkor egyél egy kevés zabkását. De csak akkor, ha éppen nem méregtelenítő napot csinálsz.

A reggelit követően olvass egy jó könyvet, írj egy személyes megerősítést, meditálj, álmodozz, vagy tölts el egy kevés időt a természetben. Bármi is legyen az, fontos, hogy jól érezd magad és öröm járja át a tested és a lelked.

Ebédelj egy tápláló salátát, amely a testedet, a lelkedet és a szellemedet is táplálja. Az én egyik kedvencem a spenótlevelek avokádóval, paradicsommal és grillezett spárgával.

Ebéd után vegyél egy kellemes zuhanyt. Dörzsöld át a tested egy luffa szivaccsal, amely segít a méreganyagok és az elhalt hámsejtek eltávolításában és a vérkeringésedet is felpezsdíti. Mindenképpen szeresd és tiszteld a testedet és próbálj ne mindig negatív kritikákat megfogalmazni magaddal szemben.

Lásd meg az egyszerű szépségeket az életben. Menj ki minél többször a természetbe és örülj az életnek, egy csodás felhőnek, a virágoknak és a madárcsicsergésnek. Hazatérve egyél egy tányér forró levest, amely nem csupán a testedet, hanem a lelkedet is táplálja.

Az esték is csak önmagadról szóljanak. Kényeztesd magad egy pohár borral, egy forró fürdővel vagy aromaterápiával. Gyújts gyertyát és hallgass valamilyen nyugtató zenét.

Véget is ért a nap, ideje, hogy utolérjen az édes álom. Lefekvés előtt igyál meg egy csésze forró kakaót vagy egy csésze kamillateát. Minden este, lefekvés előtt írj le három dolgot, amiért hálás vagy. És ne felejts el szeretetet küldeni önmagad felé, a testednek és a lelkednek akkor teszel a legjobbat, ha szereted azt, aki vagy, ha elfogadod a hibáidat és önmarcangolás nélkül képes vagy azokkal együtt élni.

2 hozzászólás a(z) “Tápláld és kényeztesd magad!”bejegyzéshez

  1. Botyánszki Márta

    Jó napot kívánok!

    Szeretném kérdezni, hogy Szegeden nem terveznek Kezdő Csikung jógát? Látom Békéscsabán lesz, de nekem sajnos az oda jutás nagyon nehézkes lenne, viszont nagyon szeretném megtanulni.

    Választ várva üdvözlettel:
    B. Márta

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .