Barion Pixel

5 reggeli wellnessrituálé

Nagyon fontos, hogy reggelente hogyan indítod a napod, hiszen ez nagyban meghatározza a nap hátralévő részét. Érdemes minden reggel egy kicsit korábban felkelni a megszokottnál, hogy mindenre legyen kényelmesen időd és ne kelljen reggelente rohanni. Állítsd be az ébresztőórádat fél órával korábbi időpontra, így biztos lehetsz benne, hogy nem kell majd rohannod, ami csak fölösleges feszültséget generál benned. A következő öt reggeli rituálé abban lehet a segítségedre, hogy minél aktívabban kezdhesd a napod, ezzel alapozva meg az aznapi pozitív hangulatodat.

  1. Igyál meg minden reggel éhgyomorra egy pohárnyi citromos vizet. Sokkal jobb, ha ezzel indítod a napot a koffeines kávé helyett. A citromos víz egy kitűnő alternatíva a kávé helyett, hiszen a citromos víz nem csupán remekül hidratál, hanem méregtelenít is, segíti az emésztésedet és még C-vitaminnal is ellátja a szervezetedet.
  2. Minden reggel sorold fel magadban vagy vesd papírra, hogy miért is vagy hálás. Ha számvetést készítesz magadban, rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nem is rossz az életed és ez segíthet abban, hogy pozitív gondolkodással nyisd meg a napod. Ahogy felsorolod, hogy aznap éppen miért is vagy hálás, hamarosan érezni fogod a pozitív gondolkodás áldásos hatását.
  3. Mindig legyen egy rendszer az életedben, azaz tudnod kell jó előre, hogy mit milyen sorrendben végzel el és éppen aznap reggel milyen feladatokat kell megvalósítanod. Például először zuhanyozol és csak aztán kávézol, vagy először a reggeli tornát végzed el és csak aztán mosod meg a fogaidat. Közben pozitív gondolatokat is mantrázhatsz magadban. Például ilyeneket: „Bármi történjen is ma, nem fogom magam felidegesíteni.” Ez sem rossz: „Ma olyan táplálékokat veszek magamhoz, amelyektől csak jól érezhetem magam.”
  4. Zuhanyzás után vagy alatt használj testkefét. A testkefézés nem csupán a bőr tónusát képes javítani, de energiával is feltölt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a mikrokeringést és elősegíti a szervezet méregtelenítését.
  5. Fogmosás előtt öblögess egy evőkanálnyi kókuszolajjal húsz másodpercen keresztül. Az előző rituáléhoz hasonlatosan ez is egy ájurvédikus hagyomány, amely növeli az energiát, megszünteti a fejfájást és elősegíti a méregtelenítést. Az öblögetés után az olajat köpd ki, majd alaposan mosd meg a fogaidat.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .