Az egészség és a boldogság gyakorlatai jógával

A jóga nemcsak az egészségünk megőrzését és a betegségek megelőzését szolgálja, de rendkívül pihentető is. Nemcsak hölgyek, hanem a férfiak számára is ajánlható, hiszen számukra is rengeteg egészségügyi előnnyel járhat testük jógagyakorlatokkal történő átmozgatása.

Amikor egy házaspár gyermeket szeretne és sok év próbálkozás után sem sikerül, általában a nőre mutogatnak ujjal, hogy bizonyára az ő teste nem működik megfelelően, pedig termékenységi gondokkal férfiak is éppúgy küszködhetnek.

Kutatások igazolják, hogy a jóga javíthatja a sperma minőségét, azok mozgékonyságát, sőt az alacsony spermaszámon is képesek javítani egyes jógagyakorlatok.

Mindemellett a prosztata egészséges működését is biztosítani tudja. Mivel a jóga csökkenti a stresszt és a szorongást, így a párok szexuális életét is pozitívan befolyásolhatja. A jóga még azoknak a férfiaknak is a segítségére lehet, akik merevedési gondokkal küszködnek.

Szeretnél egy sokkal boldogabb életet élni? A rendszeres jógagyakorlás ebben is segít: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Mind a férfiak, mind a hölgyek szenvedhetnek a menopauza kellemetlen tüneteitől. Nos, a jóga ezen is segíthet, hiszen jelentősen képes csillapítani azokat. Csökkenti a hőhullámokat, javítja az alvás minőségét, a kognitív funkciókat, enyhít a rossz hangulaton és a rossz közérzeten.

Más szóval a rendszeres jógagyakorlás valóban boldoggá tesz. 

A reflux egy nagyon kellemetlen betegség, hiszen ilyenkor a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül, ami nemcsak kellemetlen, de akár fájdalmas is lehet, nem beszélve arról, hogy mennyire megkeseríti az ember életét. A jóga a reflux kellemetlen tüneteit is enyhíti, illetve a gyomor- és bélrendszeri panaszokat is megszünteti. Nem beszélve arról, hogy a jóga nyugtatólag hat az idegrendszerre, márpedig a stressz is okozhat refluxos panaszokat.

Ha valakinek a térde fáj, mert ízületi gyulladástól szenved, ez nagyon meg tudja nehezíteni az életet, hiszen ha egy végtagunk nem működik megfelelően, az az élet sok területén korlátozhat bennünket.

A fájós térd mozgáskorlátozottságot okozhat, ami miatt elveszíthetjük a munkánkat, képtelenek leszünk táncolni, lehet, hogy még egy egyszerű főzés is gondot okozhat, de a szociális kapcsolatainkra is rányomhatja a bélyegét. A jógaórákon végzett gyakorlatoktól már nyolc hét után pozitív változásokat remélhet, amely nem csupán az egészségét, hanem az életkedvét is visszaadhatja.

A szívbetegségek egy része is a stresszel áll összefüggésben. A jógagyakorlatok azonban rengeteget segítenek a stressz oldásában. A jógaórák mellett stresszcsökkentő technikákat is érdemes az életünkbe beiktatni.

Szeretnél egy sokkal boldogabb életet élni? A rendszeres jógagyakorlás ebben is segít: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Ezek együttesen sokat javíthatnak nemcsak a szívbetegség megelőzésében, hanem a betegség tüneteinek enyhítésében és akár a gyógyulásban is. A jóga a helyes légzést is megtanítja, amely szintén pozitívan hat a szív egészségére.

Amennyiben a jóga az élete részévé válik, hamarosan pozitív változást tapasztalhat. Nem csupán a testi, a szellemi és a lelki egészségét szerezheti vissza, de a jógaórák jó hatással lehetnek a kedélyállapotára és a szociális kapcsolatai is megerősödhetnek, amely szintén pozitívan hat az idegrendszer működésére és a stresszoldásra.

Szeretnél egy sokkal boldogabb életet élni? A rendszeres jógagyakorlás ebben is segít: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)