Túl sok cukrot fogyaszt? A ráksejtek imádják a cukrot…

A rákos sejteknek glükózra van szükségük, a túléléshez gyorsan kell metabolizálniuk. A rákos sejtek cukorellátásának csökkentése sebezhetőbbé teheti őket.

Az onkolitikus vírusok kifejezetten a rákos sejtekre irányulnak. Egy nemrégiben készült tanulmány azt javasolja, hogy a rákos sejtek glükózellátásának korlátozása és az anyagcsere-képességük megváltoztatása erősítheti az onkolitikus vírusok erejét.

Minden sejt glükózt igényel energiaforrásként. A normális sejtek azonban bizonyos belső apró erőműveket, úgynevezett mitokondriumokat használnak a glükóz kémiai energiává történő átalakítására. Ahhoz azonban, hogy a rákos sejtek a nagyobb energiaigényüket kielégítsék, gyorsabb glükózmetabolizálásra van szükség.

A tudósok ezt egy fantasztikus eredménynek gondolják. Meglátásuk szerint hasznos lehetne olyan gyógyszerek kifejlesztése, amelyek a rákos sejtekben a glükóz-anyagcserét céloznák meg és letilthatnák, elpusztíthatnák azokat anélkül, hogy megállítanák az egészséges sejtek energiáját.

Egészséges Vércukorszint. Hosszabb Élet. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. Augusztus 31-ig nyári 50%-os akció. 

Amikor a tudósok a laboratóriumokban kísérleteznek, a rákos sejteknek sokkal több glükózt adnak. Az emberi testben azonban a sejtkörnyezet sokkal szegényebb glükózban. A gyenge keringés miatt a daganatok általában még alacsonyabb glükózszinttel rendelkeznek. A tudósok úgy határoztak, hogy megváltoztatják a feltételeket, vagyis csökkentették a glükózszintet.

Megállapították, hogy az onkolitikus vírusok sokkal hatékonyabbak voltak a rákos sejtek támadásában, amikor kevesebb volt a glükóz. Az új körülmények között a vírusok gyorsabban replikálódtak. A további vizsgálatok azt mutatták, hogy a rákos sejtek glükózanyagcseréjét gátló gyógyszerek hozzáadása növelte a vírusok azon képességét, hogy hatással legyenek a rákos sejtek elpusztításában.

Milyen betegségeket okozhat a túlzásba vitt cukorfogyasztás? Az inzulin egy nagyon fontos hormon az emberi szervezetben. A túlságosan sok cukor bevitele azonban nagyon megterheli a vért glükózzal, és ez nemcsak cukorbetegséget okozhat, de a már meglévő cukorbetegségben szenvedő egyén egészségét is veszélyezteti. A túlságosan megemelkedett vércukorszint ugyanis neuropátiát és akár még vakságot is okozhat.

A krónikusan magas vércukorszint (hiperglikémia) és az inzulinrezisztencia miatt a hasnyálmirigy több inzulint termel, ez pedig a vér magas inzulinszintjét eredményezi. Mivel az inzulinrezisztencia fokozatosan rosszabbá válik, a nagy kapacitású inzulint termelő hasnyálmirigy végül kimerül.

Egészséges Vércukorszint. Hosszabb Élet. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. Augusztus 31-ig nyári 50%-os akció. 

(forrás:gyogyszernelkul.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)