Barion Pixel

Vissza a természethez

A modern ember városokba költözött, a kapát klaviatúrára, a libatollat golyóstollra cserélte és az egeret jó esetben nem a kamrában, hanem az irodai asztalon fogja meg. A modernkori ember elszakadt a természettől, miközben továbbra is természeti lény maradt. Minél jobban elszakadunk a természettől, annál károsabb hatással van testünkre, lelkünkre, szellemünkre a modernkori életvitel.

A modern ember legjellemzőbb tevékenysége a fizikai tevékenység hiánya. Az ülőmunka különösen megterhelő a gerinc alsó és felső szakaszának, mert az ember alapvetően járásra született.

Ülünk a kanapén a tv előtt, ülünk az ölünkben a laptoppal, támasztjuk a fejünket az asztalnál a telefonunkkal kezünkben. Az évek alatt felgyűlt energia egyre jobban feszíti testünket.

Amikor eljön az este a testi fáradtság ágyba küld minket, miközben elménk nyughatalanul táncol körbe-körbe. Testi, lelki, és szellemi harmónia nélkül nem létezik egészséges ember. E három tényező bármelyikének hiánya komoly kihatással van a másik kettőre is.

Erre a komplex problémára kínál egyszerű megoldást a jóga a maga holisztikus szemléletével az egészre, a teljesre fókuszálva.

Növeli a testi és szellemi állóképességet, a tüdőkapacitást. Erősíti az izmokat és rugalmassá tesz, fejleszti az egyensúlyérzéket, mely pozitív hatással van a mentális folyamatokra is, mivel a fizikai és szellemi kiegyensúlyozottság összetartozik.

A jóga már az első alkalommal kikapcsolódást jelent. A zaklatott elme örökös ide-oda csapkodó folyama egy nyugodtabb mederbe tér. Légzésünk elmélyül, tagjaink ellazulnak, a fizikai és szellemi stressz tovaszáll.

Ez a semmihez sem hasonlítható mozgás lelki életünkre is jelentős hatással van.

Boldogsághormonok szabadulnak fel, melyek segítenek legyőzni a mindennapok megpróbáltatásait. A jóga visszahozza az ember életébe a természetes ütemet, az egészséges bioritmust. Egyszerűen harmóniát teremt önmagunkkal.

Megtanít megnyugodni fizikai és szellemi síkon egyaránt. Lecsendesíti az elmét, megnyugtatja a testet, javítja a légzést. Segít visszatérni a természethez.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .