A kötőszöveti rendellenességről

Szeretném elkezdeni a jógát, de kötőszöveti rendellenességem van, ami azt jelenti, hogy elszakadnak a szalagjaim és sok helyen nincs ízületi porcom sem. Jelenleg mindkét térdemben van részleges vagy teljes szakadás, a jobb bokámban is szakadás van, a jobb vállamban is és a bal csuklómban is. Mindezek ellenére csinálhatom a gyakorlatokat?

Mivel nem találkoztunk személyesen és sok körülmény ismeretlen számomra, így nehéz tanácsot adnom. Nem tudom pl., hogy mennyi erőhatás kell ahhoz, hogy a szakadás megtörténjen. Lehet hogy kezdetben jobb lenne, ha megnéznéd a Videók oldalon a Callygraphy gyakorlarsort.

Ez lágyabb, tai-chi-qi-gong-jóga fúziós mozgás, kevésbé terheli az ízületeket. Nagyon figyelve, óvatosan, lassú mozdulatokkal gyakorolj. Az ízület védelméről az online kezdő tanfolyamon részletesen beszélek. Neked extra fontos lenne tudni róla a mindennapokra nézve is.

Még annyit záró gondolatként, hogy az izomzat erősítése nagyon sokat segít az ízületek stabilizálásában, így nálad nagy valószínűség szerint nem a nyújtásokra, hanem az erősítő gyakorlatokra kell helyezni a hangsúlyt. Eleinte legalábbis biztosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)