Barabási Izabella – A jógán megtalált fókuszt át tudom vinni az életembe is

Barabási Izabella 25 éve dolgozik kozmetikusként, szeret emberekkel foglalkozni a harmóniát, nyugalmat sugárzó üzletében. Házasságban él, és ahogy fogalmaz, isteni ajándékként van egy lánya, aki már másodéves egyetemista. A jóga segített neki abban, hogy ne csak másokra, hanem magára is jobban odafigyeljen, és hogy a jelenben maradva arra fókuszáljon, amit éppen csinál.

– Mikor kezdtél jógázni?

– Négy éve ismerkedtem meg a jógával, amikor a barátnőimmel elmentünk egy kezdő tanfolyamra. Utána két évig mondhatni, csak járogattam. Bár nagyon tetszett, nem tudtam, hogyan illesszem be a mindennapjaimba, hiszen ezer felé kellett osztódnom.

Gond volt a kitartásommal, az időbeosztásommal, ráadásul a mozgáshiány közrejátszott abban is, hogy gyarapodott a súlyom. Aztán jött egy olyan időszak az életemben, amikor az önismereti munkának is köszönhetően úgy döntöttem: jobban oda kell figyelnem magamra.

Ezelőtt két évvel, nyáron – amikor jobban rá tudtam magam venni az egészséges táplálkozásra is – hetente 4-5 alkalommal mentem jógázni. Ma már heti 6 alkalommal járok, mert annyira visz magával a jóga szeretete, és az az érzés, hogy teszek valamit magamért. Ráadásul szépen pörögtek rólam le a kilók, és a korábbi szinte állandó derékfájásom is elmúlt.

Szeretnél komolyabban megismerkedni a jógával? Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

– Vannak-e kedvenc óráid?

– Szívesen járok bármilyen jóga órára, jó, hogy ennyire színes választék. Mindegyikből tanulok valamit, amit aztán át tudok ültetni az életembe.

– Az említetteken kívül van-e más hozadéka is számodra a jógának? Mit tapasztaltál magadon.

– Sokkal jobban tudok összpontosítani. Órán mindig mondják, hogy mi a fókusz, de a mindennapokban is jobban tudok fókuszálni arra, amit csinálok.  Korábban is hallottam arról, mennyire fontos, hogy a jelenben maradjunk, de nem tudtam, hogyan ültethetném át ezt a gyakorlatba.

Most pedig a jógán megtalált fókuszt át tudom vinni az életembe is: ténylegesen arra figyelek, amit éppen csinálok. Segített a jóga a rendszeresség, a rend megteremtésében az életemben.

– Ha valaki most gondolkodik, hogy elinduljon-e jógázni, mit mondanál neki?

– Mindenkinek fontos, hogy odafigyeljen magára, hogy tegyen az valamit az egészségéért, az egészséghez pedig szervesen hozzátartozik a mozgás. A mozgásra, az önmagunkra figyelésre pedig nagyon jó a jóga. További pozitívum, hogy más a gondolkodásunk, ha mozgunk, és nő az akaraterőnk is.

Nekem az vált be, ha eljárok a jógastúdióba, otthon még nincs kellő motivációm egyedül gyakorolni. Viszont ha bejelentkezem az órára, akkor mindenképpen időt szakítok magamra. A jóga jobb önismeretet is ad, én például a kundalinin jöttem rá, hogy milyen kitartó vagyok.

Vannak, akik szerint a jóga lassú, nem igényel erőfeszítést – pedig éppen ellenkezőleg, sok kitartás, erőfeszítés kell hozzá, de csak a határainkon belül. Egy-egy gyakorlatot különböző szinten lehet végezni. Én figyelembe véve az aktuális állapotomat, igyekszem mindig azt választani, ami nagyobb kihívás számomra. Így feszegetem kicsit a határaimat, és egyre jobban fejlesztem az akaraterőmet.

Szeretnél komolyabban megismerkedni a jógával? Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)