Forgách Ági – A jóga megmutatja, hogyan lehet boldogan, kiegyensúlyozottan élni a Földön

Forgách Ágnes testnevelő, gyógy-testnevelő, jelenleg egy sportiskolában tanít, és igazi hivatásként tekint a munkájára. Már diák korában is sportolt, válogatott atléta volt, ez inspirálta arra, hogy ezen a pályán maradjon. Ötvenéves, van egy 17 éves fia. Mint mondja, a rendszeres mozgás mellett sokáig kereste, hogyan lehetne nyugodtabb, hogy tudna teljesen kikapcsolni, és a jógában ezt is megtalálta.

– Mikor kezdtél jógázni, és mi motivált erre?

– Egy ismerősöm mesélt a jógáról, és felcsigázott, hogy ez milyen lehet. Gondoltam: kipróbálom. Két évvel ezelőtt eljöttem egy órára, és rögtön azt éreztem, hogy ez nekem testileg, szellemileg és lelkileg is nagyon jó. Amikor kezdtem, még a fizikális oldal volt nagyobb súlyban. Korábban sokáig kerestem, hogyan lehetnék nyugodtabb, hogyan tudnék teljesen kikapcsolni, relaxálni – és a jógában ezt is megtaláltam. Ahogy folyamatosan jártam, mentálisan, érzelmileg is magasabb szintre kerültem a jógával.

Szeretnéd mélyebben és nagyobb tudatossággal elsajátítani a jógázás alapjait?  Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat.  További információ. 

– Melyek a kedvenc óráid, milyen jóga irányzatokat szeretsz?

Mindent szeretek, legyen az kundalini, ashtanga, callygraphy, vinyasa, synergy vagy meditáció. Határtalan boldogságot ad nekem a jóga. Nemcsak akkor, amikor belépek a jógastúdióba, hanem már az úton odafelé, illetve akkor is, ha csak rágondolok, hogy aznap jógázom majd. Akkor vagyok a legboldogabb, ha mindennap tudok jönni, ha mindennap tudok jógázni! Egyetemesen a jógát szeretem minden elméleti és gyakorlati tudásával együtt. Ez egy mindent átfogó, ősi tudásrendszer, amely megmutatja, hogyan lehet boldogan, kiegyensúlyozottan élni a Földön. A Test-Lélek-Elme harmonizálása, gyógyítása és prevenció is. Ha boldogságot, egészséget jó érzést kellene kívánnom valakinek, és azt másik szóval kellene kifejeznem, akkor annyit mondanék: amit kívánok neked, az a JÓGA!

– Milyen változásokat tapasztaltál magadon, amióta jógázol?  

– A sport nagyon jó alapja a jógának, kitartásra, rendszerességre, egészséges életmódra nevel, megszilárdítja az akaraterőt. Úgy gondolom, a jógának pedig valamikor el kell jönnie az életünkbe, amikor megérünk rá. Mióta jógázom, nyugodtabb, érzelmileg nyitottabb, és elfogadóbb is lettem. Korábban gyakran rácsodálkoztam emberekre, hogy miért rombolják különböző módon az egészségüket? Most elfogadom, hogy az emberek más-más szinten vannak, imádkozni és reménykedni tudok, hogy elhagyják a rossz szokásaikat. Én lényegében gyermekkorom óta egészségtudatosan élek, de mióta jógázom, azóta a húst is elhagytam – bár a húsevést korábban sem vittem túlzásba.

–  Mit mondanál annak, aki még csak gondolkodik azon, hogy elinduljon-e jógázni?

Szeretnéd mélyebben és nagyobb tudatossággal elsajátítani a jógázás alapjait?  Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat.  További információ. 

– Elhívnám egy órára: jöjjön el, próbálja ki, hogy milyen ez.  Ott el tudja dönteni, hogy most jött el az ideje a jógának, vagy majd később. Biztos vagyok abban, hogy ha nem most vág bele, vissza fog jönni, amikor itt lesz annak az ideje, akár napok, hetek vagy évek múlva. Ha valakiben megfogalmazódott, hogy egészségesebb életmódot, jobb önismeretet szeretne, érdemes belevágnia, érdemes elindulnia az úton.

– Te már tovább is léptél ezen az úton, jógaoktatóvá képzed magad…

Amikor elkezdtem jógázni, eszembe sem jutott az oktatás. A jóga élményéért, testi-lelki hatásaiért jógáztam nap, mint nap. Megtisztelő volt, amikor Lenkefi Mónika nemzetközi jógaoktató – akinek a tudása szerintem Magyarországon páratlan – azt mondta, hogy alkalmas lennék erre. Ez nagy motiváció volt abban, hogy jobban higgyek magamban, és elinduljak ezen az új úton.

Szeretnéd mélyebben és nagyobb tudatossággal elsajátítani a jógázás alapjait?  Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat.  További információ. 

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)