Irimiás Boglárka – Javult az állóképességem és sokkal jobban alszom

Irimiás Boglárka harmincéves, Szatmárnémetiből származik és Kolozsváron végzett élelmiszer-ipari mérnökként. Két éve költözött Békéscsabára, ahol jelenleg egy kisebb cég üzemvezetője. Bár csak pár hónapja jógázik, már most érzi ennek áldásos hatásait: javult az állóképessége és jobban alszik.


– Mikor és hogyan kezdtél el jógázni?

– Valamilyen szinten évek óta érdekelt a jóga, de otthon nem volt lehetőségem arra, hogy járjak valahova. Amikor Kolozsváron befejeztem az egyetemet, rövid ideig otthon, Szatmárnémetiben éltem. Azután Érmihályfalván dolgoztam egy konzervgyárban, ott pedig nem volt lehetőség erre. Miután Békéscsabára költöztem, gyakorlatilag naponta mentem el az Ízisz Jóga Stúdió előtt, ugyanis a közelében lakom. Érdeklődtem és utánanéztem az interneten is, aztán idén márciusban jelentkeztem a stúdió egyik kezdő tanfolyamára. Mióta annak vége lett, azóta is hetente kétszer-háromszor járok.

– Annak ellenére, hogy nem túl régóta jógázol, vannak-e kedvenc óráid? Kialakult ez már, vagy inkább mindenbe belekóstolsz?

 – A legjobban a callygraphy áramlása, szabadsága ragadott meg. Az ashtanga kötött gyakorlatsorokból áll, amelyeket én még nehéznek, megerőltetőnek érzek, bár tudom, hogy csak addig kell elmenni, ameddig azt az aktuális állapotom lehetővé teszi. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy mindenre elmegyek, mindent kipróbálok, amire a stúdióban lehetőség nyílik. Otthon magamtól nem kezdek el gyakorolni, nem szánom rá magam, viszont ha bejelentkezem az órákra, akkor odafigyelek arra, hogy el is tudjak menni – én inkább a stúdióban szeretek gyakorolni.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

– Milyen testi-lelki állapotban kezdtél márciusban és hogy vagy most? Érzésed szerint miben változtál?

 – Az állóképességem folyamatosan javul a gyakorlásnak köszönhetően, a hétköznapokban ez úgy nyilvánul meg, hogy például jobban tudok lépcsőzni is. Korábban jellemzően szinte kétóránként ébredtem fel éjszakánként, ez gyakran okozott problémát. Mióta jógázom, azóta sokkal jobban alszom, végig tudom aludni az éjszakát. A mindennapokban még elég sokat idegeskedem, sokat stresszelek, szeretném a jóga segítségével ezt is visszaszorítani, és szeretnék egészségesebb lenni, egészségesebben élni.

– Mit mondanál annak, akik még csak gondolkodik azon, hogy elinduljon-e ezen az úton?

– Mindenképpen próbálja meg, ezzel csak nyerhet, veszítenivalója nincsen. Érdemes elindulni és saját bőrén megtapasztalni, neki mit tud adni a jóga.

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)