Medovarszki Judit – Most már tudom, hogy milyen érzés, ha az életünk része a jóga

Medovarszki Judit 58 éves, négy lánya van. Békéscsabáról származik, a gyermek- és középiskolás éveit itt töltötte, de már jó ideje Kecskeméten él. Magyar-történelem szakos tanári végzettsége van, azonban nem sokat időt töltött a pedagógusi pályán, jelenleg ingatlan-értékesítéssel foglalkozik. Judittal az Ízisz Jóga Stúdió legutóbbi jógatáborában, Erdőspusztán beszélgettünk.

– Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a jógával? 

– Mindig is jelen volt a sport az életemen, édesapám (Medovarszki János) aktív sportoló és edző volt. Pár évvel ezelőtt újból elkezdtem keresgélni, hogy mi az a mozgásforma, ami a mostani életkoromnak megfelelő, illetve megadja számomra a napi munkából való kikapcsolódást, stressz-oldást.

Nekem a mozgásra feltétlenül szükségem van, ha akár csak egy-két hétre is valami miatt kimarad az életemből, akkor rosszul kezdem érezni magam. Voltam korábban már néhány jógaórán, de eddig még soha nem jógáztam aktívan, a táborban szereztem az első intenzív tapasztalataimat. 

–  Ezek szerint igazán az Ízisz Jóga Stúdió táborában kezdtél ismerkedni a jóga alapjaival? 

– Gyakorlatilag igen. Az interneten kerültem kapcsolatba Lenkefi Mónikával és a stúdióval, az emailekből értesültem a jógatáborról is. A tavaszi táborba nem fértem be, de áttanulmányozva a programokat és a lehetőségeket, már akkor elhatároztam, hogy a következő táborról nem maradok le. 

Rendszeres Mozgás. Egészséges Gerinc. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

– Mit kaptál az ott zajlott óráktól? Szeretnéd-e folytatni a későbbiekben is a gyakorlást? 

– Amikor jelentkeztem, két dolog forgott a fejemben. Egyrészt az, hogy egy nagyon jó kikapcsolódásban legyen részem és feltöltődjek. Másrészt fontos volt az is, hogy belelássak abba, mit jelent, milyen érzés az, amikor valakinek az életében jobban benne van a jóga.

Itt kaptam motivációt ahhoz is, hogy innentől kezdve az életem részévé tegyem a jógát. A táborban tehát megfogalmazódott bennem, hogy ezt mindenképpen szeretném folytatni, hiszen a jóga ráadásul olyan mozgásra nyújt lehetőséget, ami életkortól függetlenül bármikor végezhető. 

– Mit javasolnál annak, aki hozzád hasonlóan arra készül, hogy megtegye az első lépéseket a jóga útján? 

– Szerintem érdemes keresni a környezetünkben egy olyan jógastúdiót, ahol betekintést kaphatunk abba, milyen is a jóga a mindennapokban. Aztán pedig érdemes kipróbálni magunkat. 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .