Sallai Erika – Mióta rendszeresen jógázom, sokkal kevésbé vagyok stresszes, mint korábban

Sallai Erika 46 éves, két gyermeke van, a nagyobbik egyetemista, a kisebbik most érettségizett. A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozik, és folyamatosan ülőmunkát végez. Két éve jár az Ízisz Jóga Stúdióba, mint mondja, a gyakorlatok jót tesznek a hátának, a gerincének, ráadásul a stressz kezelésében is segít neki a jóga. 


– Mikor és miért kezdtél jógázni? 

– Októberben lesz két éve, hogy belevágtam. Az ülőmunka miatt folyamatosan fájt a hátam és a derekam, mégis a férjem vetette fel, hogy miért nem járok jógázni, az segíthetne amozgásszervi panaszaimon. Akkoriban az egyik volt kolléganőm jelentkezett egy kezdő tanfolyamra, és megkérdezett, nem mennék-e vele. Így kezdődött.

– Mi az, ami már két éve ott tart az órákon? 

– Ez sok mindennek köszönhető. Nagyon jó volt, hogy a kezdő tanfolyamon bekukkanthattunk többféle jóga típusba, több mindent kipróbálhattunk. Az oktatók személyisége is nagyon fontos számomra, valamint az is, hogy a stúdió vezetője, Lenkefi Mónika nagyon nagy tudással bír, nagyon profi abban, amit csinál. Sokat tud segíteni és mindent megtesz a gyakorlókért.

Rendszeres mozgás, kevesebb stressz.  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

– Vannak-e kedvenc óráid? 

– A callygraphyt, a synergyt és a vinyasat is nagyon szeretem, mert jól átmozgatják a gerincemet. Úgy érzem, hogy az ashtanga megterheli az ízületeimet, talán vékonyabbnak vagy erősebbnek, izmosabbnak kellene lennem, hogy az is jólessen. 

– Mit adott neked a jóga, milyen változásokat tapasztaltál magadon? 

– Mióta járok, észreveszem a javulást a mozgásomon: jobban figyelek, hogyan ülök, és arra is, hogy néha kimozgassam a gerincemet. Amikor elmegyek jógaórára, érzem, hogy feltöltődöm, és hogy a gerincemnek, a hátamnak milyen jót tesz a jóga. Ráadásul sokkal kevésbé vagyok stresszes, mint korábban.

Én rágódó típus vagyok, sok mindenen tépelődöm, sok mindentől szorongok. Nyilván az alaptermészetem nem változott meg, viszont a korábban szokásosnál sokkal rövidebb ideig aggódom ma már, sokkal gyorsabban lépek túl a problémákon. Kevésbé pánikolok, ha mégis ilyen történik, azt légzéssel igyekszem kordában tartani. Mindezek eredményeként ma márjóval nyugodtabbnak érzem magam. 

Rendszeres mozgás, kevesebb stressz.  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

– Mit javasolnál annak, aki még csak gondolkodik azon, hogy elkezdjen- e jógázni, kipróbáljon-e akár egy online kezdőtanfolyamot? 

– Vágjon bele, ne halogassa tovább, és mindenképpen kezdő tanfolyammal indítson. Évekkel ezelőtt én csak adhoc „beestem” egy jógaórára, ott kicsit meg is ijedtem, mert úgy éreztem, gyenge vagyok ehhez, nem mennek nekem a gyakorlatok. A kezdő tanfolyamon viszont éreztem, milyen tudatosan van felépítve minden.

Megtanultam úgy végezni a gyakorlatokat, hogy ne ártsak magamnak, hogy feszegessem a határaimat, de ne legyek türelmetlen, ne akarjak többet, mint amit elbír a testem. A tanfolyamom rengeteget lehet tanulni is akár az emberi testről, az egészségről, akár a saját működésünkről, szóval érdemes ezzel indítani.

Rendszeres mozgás, kevesebb stressz.  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)